Volledig scherm
Kinderen fietsen 21.970 euro voor Kika bij elkaar bij CycleSensation in Roosendaal. © Marjo Peppelaar

Recordopbrengst van 56.595 euro voor CycleSensation in Sint Jan Roosendaal

ROOSENDAAL - Het is een behoorlijk inspanning: drie uur lang het vuur uit je sloffen fietsen, opgezweept door een instructeur. Op hun spinfietsen hebben de ongeveer duizend deelnemers aan de achtste editie van de CycleSensation, zaterdag in de Sint Jan, een recordbedrag van 56.595 euro bij elkaar gefietst voor palliatieve zorg voor kankerpatiënten en Kika.


Dat er dit jaar weer een recordopbrengst is, komt mede door het succesvolle kidsblock aan het begin van de CycleSensation, zegt organisator Ton Moerkens. De 340 deelnemertjes, die meestal met hun school of vereniging meededen, hebben erg veel moeite gedaan om geld op te halen voor het goede doel. Dat heeft 21.970 euro voor Kika opgeleverd.

De eindopbrengst van CycleSensation is bekendgemaakt na het laatste 'party block' met spectaculaire lichteffecten. Veel faciliteiten van het evenement zijn door sponsoren ter beschikking gesteld. Zo hebben Roosendaalse sportscholen voor een dag de spinfietsen in de Sint Jan gezet en ook de instructeurs voor de blokken geleverd. ,,Maar we merken wel dat het steeds moeilijker wordt om geld in te zamelen met sponsoring'', zegt Moerkens.

,,Maar aan de andere kant is CycleSensation in Roosendaal na acht jaar zo bekend, dat het aandeel van individuele deelnemers steeds groter wordt. Vrijwel alle fietsen waren de hele dag, van twaalf tot twaalf bezet.''