Volledig scherm
RBC © Archief BN DeStem

RBC praat met DVO’60 over verhuizing naar sportpark Hulsdonk

ROOSENDAAL - RBC en DVO’60 zijn in gesprek over een verregaande samenwerking. RBC wil met de jeugd verhuizen naar het terrein van DVO’60 op sportpark Hulsdonk en die club helpen bij het opleiden van de jeugd. De gemeente moet dan wel investeren in een extra kunstgrasveld en verlichting. Voor DVO’60 is het nog belangrijk wat de leden van dit idee vinden.

RBC draagt de titel gecertificeerde Regionale Jeugdopleiding van de KNVB, wat onder andere inhoudt dat de Roosendalers andere clubs in de omgeving moeten helpen. Met dat in het achterhoofd kwam RBC in contact met DVO’60, met het voorstel die club te ondersteunen bij het verbeteren van de jeugdopleiding.

Tegelijkertijd is het voor RBC nu regelmatig passen en meten om voor alle teams elke avond een veld te regelen om op te trainen. De club heeft één eigen veld buiten het stadion, op sportpark Vierhoeven. Daarnaast deelt het een kunstgrasmat met de andere verenigingen die op Vierhoeven zijn gevestigd. Jeugdteams moeten soms ook uitwijken naar het complex van RKVV Rimboe in Wouwse Plantage. ,,Op Hulsdonk zouden we de velden dan alleen hoeven te delen met DVO’60”, weet bestuurslid Paul Kuipers van RBC.

DVO’60 heeft nu twee trainingsvelden en twee grasmatten zonder verlichting, waarop niet getraind kan worden. De samenwerking kan alleen doorgaan als de gemeente bereid is één van die twee velden waarop nu niet getraind kan worden om te bouwen tot kunstgrasmat en verlichting aan te brengen op het hoofdveld. Anders is de capaciteit onvoldoende.

Want, zo zegt Kuipers: ,,DVO’ers moeten geen last van ons hebben.” DVO’60-voorzitter Theo van der Wegen is het daar mee eens. ,,Dat is het belangrijkste. Maar RBC zal voornamelijk doordeweeks bij ons zijn, zaterdag blijft DVO’60 dag.” Van der Wegen gaat nog met zijn leden praten om te horen hoe die erin staan. ,,Het is voor ons fijn om op technisch vlak te leren van een club als RBC. Daarnaast is het goed voor de kantine, die zal doordeweeks wat beter gevuld zijn.”

Van der Wegen verwacht geen onderlinge problemen tussen de leden, hoewel de clubs niet echt op elkaar lijken. ,,Bij ons is de prestatie wat minder belangrijk dan bij RBC, gezelligheid speelt een grotere rol. Maar we spreken allebei de voetbaltaal en hebben wel één overeenkomst: de clubkleuren oranje en wit!”

Sportwethouder Toine Theunis kon nog niet uitgebreid reageren. ,,Maar het voornemen dat twee voetbalclubs uit Roosendaal gaan samenwerken, wordt altijd toegejuicht.”