Volledig scherm
Rabobank in Oudenbosch. © ANP

Rabobank geeft spullen terug na kluisjesroof Oudenbosch

OUDENBOSCH - De Rabobank in Oudenbosch gaat beginnen met het teruggeven van waardevolle spullen aan gedupeerden van de kluisjesroof die begin maart werd gepleegd. Een woordvoerster van de Rabobank bevestigt berichtgeving hierover door Omroep Brabant. Het gaat om ongeveer vijfduizend voorwerpen die door de rovers uit de kluisjes werden gehaald, maar door hen werden achtergelaten.

De betrokkenen ontvangen vrijdag een brief hierover van de bank. ,,Op 9 juli beginnen we met het teruggeven. Eerst de zaken die slechts door één iemand worden geclaimd, daarna de voorwerpen die door meerdere mensen worden aangewezen als hun eigendom." Wanneer die laatste fase precies ingaat, is nog niet bekend.

Spullen waarvan meerdere mensen denken dat die van hun zijn, zijn bijvoorbeeld munten of sieraden, zegt de woordvoerster. ,,Het kan gaan om voorwerpen die erg op elkaar lijken en niet in detail herinnerd worden."

Het teruggeven van alle items aan de honderden gedupeerden neemt waarschijnlijk enkele maanden in beslag.

  1. Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineerden
    PREMIUM

    Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineer­den

    OOSTERHOUT/ZUNDERT/NOORDHOEK/KLUNDERT - Bruidsreportages altijd van hetzelfde laken een pak? In elk geval niet bij de vier West-Brabantse fotografen die genomineerd zijn voor de Bruidsfoto Award 2019. Dat zijn Arjan van der Plaat (The Wedding Story) uit Noordhoek, Malou Evers uit Zundert, Moniek van Gils uit Klundert en Eva Schweizer (Vintage Fotografie) uit Oosterhout. Bij elke trouwpartij proberen zij dat ene speciale moment te vangen. Aan de hand van zes trefwoorden vertellen zij hoe zij hun werk beleven.