Volledig scherm
Rabobank in Oudenbosch. © ANP

Rabobank geeft spullen terug na kluisjesroof Oudenbosch

OUDENBOSCH - De Rabobank in Oudenbosch gaat beginnen met het teruggeven van waardevolle spullen aan gedupeerden van de kluisjesroof die begin maart werd gepleegd. Een woordvoerster van de Rabobank bevestigt berichtgeving hierover door Omroep Brabant. Het gaat om ongeveer vijfduizend voorwerpen die door de rovers uit de kluisjes werden gehaald, maar door hen werden achtergelaten.

De betrokkenen ontvangen vrijdag een brief hierover van de bank. ,,Op 9 juli beginnen we met het teruggeven. Eerst de zaken die slechts door één iemand worden geclaimd, daarna de voorwerpen die door meerdere mensen worden aangewezen als hun eigendom." Wanneer die laatste fase precies ingaat, is nog niet bekend.

Spullen waarvan meerdere mensen denken dat die van hun zijn, zijn bijvoorbeeld munten of sieraden, zegt de woordvoerster. ,,Het kan gaan om voorwerpen die erg op elkaar lijken en niet in detail herinnerd worden."

Het teruggeven van alle items aan de honderden gedupeerden neemt waarschijnlijk enkele maanden in beslag.

  1. Ligt er een bom onder de rechtszaak rond de kluisjesroof?
    PREMIUM
    Video

    Ligt er een bom onder de rechtszaak rond de kluisjes­roof?

    OUDENBOSCH - De advocaten van de twee verdachten van de kluisjesroof in Oudenbosch vinden dat er een bom ligt onder het strafproces. De geruchtmakende zaak tegen hun cliënten is door de rechtbank in Breda aangehouden tot 11 juni. Dat gebeurde dinsdag toen op zitting bleek dat bange familieleden van de mannen niet zijn benaderd door gedupeerde boeven die gestolen kostbaarheden kwamen opeisen, zoals ze wel dachten. Het waren undercoveragenten.