Volledig scherm
PVV-leider Geert Wilders. ANP

PVV blijft de grootste in Rucphen

RUCPHEN - Ondanks een verlies van elf procent van de stemmen voor de PVV in de hele gemeente Rucphen, heeft Rini Wagtmans tot zijn teleurstelling het stemgedrag van zijn dorpsgenoten niet massaal kunnen keren.

De PVV raakte in zijn woonplaats Sint Willebrord in vergelijking met de vorige verkiezingen in 2010 vijftien procent van de aanhang kwijt, maar die stemmen kwamen niet ten gunste van het CDA, waarvoor Wagtmans de afgelopen maanden op zijn eigen manier heeft gestreden.

Daags na de voor zijn partij zo dramatisch verlopen verkiezingen, kan Wagtmans niets anders dan concluderen dat zijn missie is mislukt. Het CDA verloor in Rucphen 6 procent en bleek in Sint Willebrord met 5,12 procent het minst populair.

?Toch heb ik nog een paar mensen van een zinkend schip kunnen redden. Al zijn het er maar vijf, ieder mensenleven telt?, doelt Wagtmans op de 15 procent van de Willebrordse kiezers die wel of niet onder zijn invloed zijn afgehaakt bij de PVV.

Die Willebrordse stemmen gingen helemaal volgens de landelijke trend naar de VVD (7 procent) en PvdA (6 procent). Ook in alle andere Rucphense kernen kregen die partijen er deze keer veel nieuwe aanhang bij.

Lees de gehele uitslag op bndestem.nl/verkiezingen

Volledig scherm
Verdeling PVV-stemmen in de gemeente Rucphen. Illustratie Richard Gesell.
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement