Volledig scherm
Michael Yap © Robert van den Berge

PvdA Roosendaal pleit toch voor onderzoek naar mediafonds

ROOSENDAAL - De Roosendaalse afdeling van de PvdA wil dat er alsnog een onderzoek komt naar de mogelijkheden voor een zogeheten Regionaal Mediafonds. Fractievoorzitter Michael Yap heeft hierover een brief geschreven aan verantwoordelijk wethouder Toine Theunis. 

Yap pleit voor een onderzoek naar de rol van de verschillende lokale media die in Roosendaal actief zijn. Hij vreest voor de kwaliteit door teruglopende advertentie-inkomsten en een dalend aantal abonnees. 

Fonds

Daarnaast zou hij graag onderzocht zien hoe die media eventueel financieel te ondersteunen zijn. Dat zou kunnen via een speciaal fonds. Onder meer in de gemeente Leiden wordt daar volgens hem al mee gewerkt. Yaps voorstel voor zo’n fonds is overigens niet nieuw. Hij lanceerde dit al bij de bespreking van de begroting eind vorig jaar, maar zei toen iets meer tijd te willen pakken voor de uitwerking. 

ZuidWest

Daarnaast heeft Yap ook vragen over de steun die de gemeente Roosendaal samen met Bergen op Zoom en Woensdrecht aan omroep ZuidWest geeft. Die drie maakten vorige week bekend de noodlijdende omroep met extra opdrachten te willen steunen. Yap vraagt zich af of er geen sprake is van bevoordeling van een bepaald medium. Ook de Roosendaalse Lijst heeft vragen gesteld over de hulp aan de regionale omroep.