Joke en Jos Mentzij aan de Turfvaartseweg, waar ze protesteren tegen het woonwagenbeleid van de gemeente Roosendaal. Rechts een Poolse collega van Jos. Joke dreigt aan het conflict met de gemeente onderdoor te gaan en ligt nu in het ziekenhuis.
Volledig scherm
Joke en Jos Mentzij aan de Turfvaartseweg, waar ze protesteren tegen het woonwagenbeleid van de gemeente Roosendaal. Rechts een Poolse collega van Jos. Joke dreigt aan het conflict met de gemeente onderdoor te gaan en ligt nu in het ziekenhuis. © Peter Braakmann

Protest woonwagenbewoners verworden tot juridisch steekspel

ROOSENDAAL - Voor Jos Mentzij en zijn nichtje Joke Mentzij staat het als een paal boven water: Wat zij doen aan de Turfvaartseweg is protesteren tegen het woonwagenbeleid van de gemeente Roosendaal. 

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?