Volledig scherm
Protest in Lage Zegstraat Zegge Foto Jos hack

Protest tegen mogelijke komst van landbouwsluis in Lage Zegstraat Zegge

protest Zegge tegen landbouwsluisZEGGE - Bewoners van de Heesterbosstraat, Tussenweg en St. Maartensstraat in Zegge hebben bezwaar gemaakt tegen de plannen van de gemeenten Rucphen en Roosendaal die de Lage Zegstraat willen voorzien van een landbouwsluis. Die maatregel moet de straat van sluipverkeer verlossen, maar de bewoners aan de andere kant van het dorp vrezen dat zij daarvan de dupe worden.

Automobilisten zullen dan via de Heesterbosstraat en St. Maartenstraat een nieuwe alternatieve (sluip)route zoeken en daar hebben de omwonenden al slechte ervaringen mee bij een eerdere (tijdelijke) afsluiting van de Lage Zegstraat.

De aanleg van een landbouwsluis wordt daardoor een verplaatsing van het probleem, geven dertig belanghebbenden aan in hun brief die vrijdagmorgen bij de t5wee betrokken gemeenten en bij de Zegse Dorpsraad is afgegeven.

  1. Angela Schijf voetbalt met jeugd in Roosendaal
    Play

    Angela Schijf voetbalt met jeugd in Roosendaal

    Actrice en ambassadrice Angela Schijf van stichting Het Vergeten Kind opende maandagmiddag de fonkelnieuwe ontspanningstuin van jeugdzorginstelling Juzt De Driekant in Roosendaal. De Lions Club heeft met tal van acties 30.000 euro op gehaald voor de realisatie van de tuin. De stenen tuin is veranderd in een plek waar kinderen uit de instelling kunnen spelen, maar ook rustig kunnen zitten en kletsen. Schijf, die donderdag nog de Zilveren Televizier-Ster Actrice voor haar rol in Flikken Maastricht won, probeerde alles gelijk uit met de kinderen.