Roosendaal wil voorkomen dat de inhoud van deze enveloppen in kwetsbare wijken de prullenbak in gaat. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Roosendaal wil voorkomen dat de inhoud van deze enveloppen in kwetsbare wijken de prullenbak in gaat. Foto ter illustratie. © Brunopress

‘Priktwijfelaars mogen niet de sjaak worden door foute influencers’: Roosendaal gaat de wijk in

ROOSENDAAL - Een extra campagne moet priktwijfelaars in Roosendaal over de streep trekken om zich toch te laten vaccineren tegen het coronavirus. De gemeente Roosendaal wil samen met huisartsen en organisaties als moskeeën actief de (kwetsbare) wijken van de stad in trekken om mensen te overtuigen van het nut en de noodzaak van het halen van die prik.

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Roosendaalse prikstraat is goed voor ruim 5.000 coronavaccinaties per week
  PREMIUM

  Roosendaal­se prikstraat is goed voor ruim 5.000 coronavac­ci­na­ties per week

  ROOSENDAAL - Met de opening van de vaccinatiestraat in Roosendaal zijn nu alle zes geplande priklocaties van GGD West-Brabant actief. In het kantoor van Breure Grondwerken aan de Tussenriemer - waar Roosendaal sinds september vorig jaar al een coronatestlocatie zit - worden vanaf donderdag steeds zo’n 720 prikken per dag met het Moderna-vaccin gezet, ruim 5.000 per week. De prikpost is straks zeven dagen per week te bezoeken, van 8.00 uur tot 16.00 uur.