Volledig scherm
Onder het motto 'Goud ontmoet het witte goud' prikten onder meer oud-wielerkampioenen Joop Zoetemelk, Jan Janssen, Leo van Vliet en Leontien Zijlaard-van Moorsel donderdagavond in sappige asperges. Foto Joris Knapen / Pix4Profs

Pop-up restaurant trakteert oud-wielrenners op asperges, 'Goud ontmoet witte goud'

WOUW / HEERLE - Onder het motto 'Goud ontmoet het witte goud' prikten oud-wielerkampioenen Joop Zoetemelk, Jan Janssen, Leo van Vliet en Leontien Zijlaard-van Moorsel donderdagavond in sappige asperges. De vier waren te gast in het pop-up restaurant Op het land tussen Wouw en Heerle. 

,,Wat is er nou leuker dan deze grote wielernamen van onze streekproducten laten proeven? Joop was donderdag in het land, kon hij meteen bij ons aan tafel schuiven en bijpraten met Jan, Leo en Leontien", aldus ondernemer Frenk Theuns. 

Samen met chefkok René Vermeulen en zijn vrouw Astrid van restaurant 't Spuihuis was hij verantwoordelijk voor het aspergepaviljoen op het land van de familie Aarden. De oud-topsporters waren niet de enige gasten. 

,,We gokten op zo'n vierduizend bezoekers, maar we komen zondag - de laatste dag - uit op zevenduizend aspergeliefhebbers. Dit pop-up restaurant is een groot succes en smaakt naar meer. Als het aan ons ligt, krijgt het zeker een vervolg", aldus Theuns. 

Het tijdelijke restaurant ging 5 mei open.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement