Politie zoekt beelden van ontploffing

Hessel de Ree

Roosendaal

De recherche is op zoek naar de dader(s) van de explosie die zondagavond een woning in de straat Schuivenoord in Roosendaal flink heeft beschadigd. Ze neemt de zaak hoog op en hoopt dat zich getuigen van de 'aanslag' melden. ,,Ook camerabeelden van mensen uit de buurt zijn van harte welkom'', zegt woordvoerder Willem van Hooijdonk.

Door de ontploffing van vermoedelijk zwaar vuurwerk of een zelfgemaakt explosief vlogen de ruiten van de voorgevel eruit. Niemand in de woning raakte gewond, mede omdat de rolluiken omlaag waren. Het geschrokken gezin wordt naar verluidt al geruime tijd geterroriseerd en bedreigd. De familie zelf wil er alleen over kwijt dat een ex-partner van een dochter voor problemen heeft gezorgd. 

Of deze man iets met de ontploffing te maken heeft, is niet duidelijk.  ,,We krijgen van alles te horen, ook geruchten, maar daar zeggen we niets over'', reageert Van Hooijdonk. Hij zegt dat de recherche dinsdag nog volop bezig was met het buurtonderzoek. Over mogelijke verdachten zwijgt hij. De politie heeft volgens Van Hooijdonk al beelden van beveiligingscamera's gezien, maar hoopt dat er meer informatie binnenkomt.