Volledig scherm
PREMIUM
DEN HAAG - politie surveilleren politie agente Politie politiepistool vuurwapen pistool een politieagent met dienstwapen ROBIN UTRECHT ROBIN UTRECHT © ROBIN UTRECHT

Politie ziet niks in invoering ‘Rent a cop’ in Roosendaal: ‘Dit doen we eigenlijk al’

ROOSENDAAL - Roosendaal voert het project ‘Rent a Cop' niet in. Daarbij zouden inwoners (wijk)agenten kunnen ‘bestellen’ om misstanden in hun wijk of buurt aan de kaak te stellen. 

Rens van den Oever, teamchef van het basisteam politie Roosendaal, zegt echter weinig in het plan te zien. Dat staat in een brief van Van den Oever aan het Roosendaalse gemeentebestuur.

  1. Kroniek van bevrijding West-Brabant nu in boekvorm
‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’
    PREMIUM

    Kroniek van bevrijding West-Bra­bant nu in boekvorm ‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’

    WEST BRABANT - Een kroniek van de bevrijding van West-Brabant, van dag tot dag. Niet eerder bracht deze krant zo'n gedetailleerde reconstructie als afgelopen najaar. Vanaf 1 oktober, de dag dat de Poolse bevrijders Baarle-Nassau binnen kwamen tot 9 november toen de laatste Duitse bezetters zich overgaven in Moerdijk. Journalist Henk van Ingen (48) dook in de archieven, trok zich terug in een vakantiehuis en schreef in 36 afleveringen hoe West-Brabant onder het juk van de Nazi's vandaan kwam. De verhalen werden 'gevreten’. Auteur Van Ingen kreeg voortdurend de vraag of er geen boekje van te maken valt.