Volledig scherm
Een politieagent deed er een half uur over om de kluis te openen. © Handhaving Roosendaal

Politie Roosendaal maakt kluis na twee weken open, maar het resultaat valt tegen

ROOSENDAAL - Het duurde twee weken, maar dat was het wachten eigenlijk niet waard. Een medewerker van de gemeente Roosendaal trof eind september een kluis aan in de Molenbeek bij de Oude Turfvaarsestraat in Nispen. De kluis werd dinsdag eindelijk geopend.

Een agent haalde een lasapparaat van stal, waarmee hij de kluis na een half uur lassen opende. Wat zou er in zitten? Grote geldbedragen? Wellicht geheime staatsdocumenten? Het resultaat was teleurstellend: eenmaal geopend trof de agent enkel een gebitsbeschermer aan. Een gebitsbeschermer. 

De politie wachtte na de vondst twee weken met het openen van de kluis. Er meldden zich in die periode twee personen die zichzelf de rechtmatige eigenaar noemden. Een persoon had de situatie verkeerd ingeschat: zijn kluis bleek het bij nader inzien niet te zijn. Een ander kwam met een sleutel aanzetten, maar die paste niet in het slot. Beide personen gingen zonder kluis huiswaarts. Zodoende kon de politieagent aan de gang met een lasapparaat. Gezien de inhoud, was dat achteraf gezien overbodig. 

Wellicht dat de eigenaar van de gebitsbeschermer zich nog meldt, maar die kans lijkt heel klein. 

Volledig scherm
Een medewerker van gemeente Roosendaal trof deze kluis aan in de Molenbeek, aan de Oude Turfvaartsestraat in Nispen. © Handhaving Roosendaal
  1. Gillende kinderen in de gang bij Malissa: ‘Onze beste pakjesavond ooit’

    Gillende kinderen in de gang bij Malissa: ‘Onze beste pakjes­avond ooit’

    OUDENBOSCH - Minder dan een maand geleden las u in deze krant voor het eerst over alleenstaande moeder Malissa uit Oudenbosch, in een artikel over Sinterklaas en armoede. Zij vertelde toen dat ze geen idee had hoe ze cadeautjes kon regelen voor haar twee jonge dochters. Maar gisteren beleefden die meiden juist 'hun leukste Sinterklaas ooit', zegt Malissa de ochtend na pakjesavond. Dankzij de lezers van deze krant.