Volledig scherm
© Menno Boon

Polen aangehouden met auto vol inbrekerswerktuig in Oudenbosch

OUDENBOSCH - De politie heeft maandagavond rond 18.30 twee mannen aangehouden die zich verdacht ophielden in een auto die vol lag met inbrekerswerktuig. Een verklaring voor de spullen hadden de twee niet.

Een oplettende burger meldde maandagavond aan de politie dat hij twee mannen in een geparkeerde auto zag zitten aan de Blauwe Hoefweg in Oudenbosch. Hij zag dat er veel gereedschap in de auto lag en vertrouwde het zaakje niet.

Agenten gingen een kijkje nemen en troffen de twee aan. De twee mannen in de auto konden niet verklaren waarom ze zich op die plaats met die spullen bevonden. De twee, 26 en 34 en afkomstig uit Polen, zijn aangehouden vanwege overtreding van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), waarin staat dat het verboden is om inbrekerswerktuig bij je te hebben.

Een van de twee kon zich niet legitimeren, de ander bleek 20 gram amfetamine bij zich te hebben en een mes. Alle goederen zijn in beslag genomen. De twee zitten vast.

  1. West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    BREDA - De krapte op de arbeidsmarkt neemt sterk toe. Dat blijkt uit cijfers van het UWV in West-Brabant. Het aantal WW-uitkeringen daalde in een jaar tijd met 17 procent. Volgens het UWV blijft de groeiende vraag naar personeel niet langer beperkt tot de ict- en technische beroepen, maar komen daar tal van andere beroepen bij. Er is ook een alsmaar grotere vraag naar hoveniers, koks, schoonmakers, horecamedewerkers, bus- en vrachtwagenchauffeurs.