Voorzitter Gijs de Bot van de Volksronde met Marcus van Amen, de vader van twee kinderen die lijden aan een stofwisselingsziekte.
Volledig scherm
Voorzitter Gijs de Bot van de Volksronde met Marcus van Amen, de vader van twee kinderen die lijden aan een stofwisselingsziekte. © Jos Hack

Ploegentijdrit in Volksronde voor onderzoek stofwisselingsziekten

ROOSENDAAL - De organisatie van de Volksronde op de Kade zet zich dit jaar in voor het Roosendaalse team Bart en Tijn dat geld inzamelt voor de Stichting Stofwisselkracht. De deelnemers aan de ploegentijdrit voor bedrijven, een nieuw onderdeel van het wielerevenement, strijden zaterdag 3 augustus niet alleen om de Grote Prijs Plus Van Gurp maar ze maken ook meer onderzoek naar stofwisselingsziekten mogelijk.

  1. Van een zoutloos dorpje een bruisend Sprundel maken, dat is Jac van Trijp wel toevertrouwd

    Van een zoutloos dorpje een bruisend Sprundel maken, dat is Jac van Trijp wel toever­trouwd

    SPRUNDEL – Ze zijn er nog; mensen die zichzelf compleet wegcijferen om het eigen dorp zo goed mogelijk uit te dragen. In Sprundel is dat Jac van Trijp. Het dorp hangt van evenementen aan elkaar en er is maar weinig waar Van Trijp niet zijn schouders onder zet. Hij speelt daarbij graag de rol van rangeerder: als iets goed op de rails is gezet, mag de Sprundelaar het graag overdragen aan een volgende groep organisatoren. Op de koffie thuis in het voormalig Rabobank-kantoor in de Fatimastraat komt meteen het Sprundels Wonder, een machtig caramelgebakje, op tafel.