Volledig scherm
PREMIUM
Erik Tillemans van Syntrus Achmea Real Estate & Finance ontvouwde deze week de plannen voor het V&D-complex in Roosendaal. © Henk den Ridder

Plannen voor V&D-complex vallen goed in Roosendaal: ruim 200 woningen en winkelruimten

PollROOSENDAAL - Positief! Hoognodig! Fantastisch! De eerste reacties op de plannen met het V&D-complex in het centrum van Roosendaal liegen er niet om. Betrokkenen zijn het er over eens dat het hoog tijd wordt dat de bezem door het gebied gaat.

De binnenstad-directie en ondernemersvereniging Collectief hopen wel dat de gemeente er alles aan doet om de overlast in de periode van sloop en bouw tot een minimum te beperken. 

Poll

Syntrus Achmea heeft deze week de eerste ideeën voor het winkelcomplex aan het Roselaarplein en de Dr. Brabersstraat gepresenteerd. De hele hoek wordt gesloopt en er komen waarschijnlijk woningen met enkele winkels. Wat vindt u daarvan?

  • Prachtig plan. Het wordt tijd dat er iets met dat deel van de binnenstad gebeurt. (66%)
  • Mooi, maar de sloop en de bouw zullen veel overlast geven. (9%)
  • De nieuwbouw past totaal niet in de binnenstad. Twee bouwlagen is voldoende. (6%)
  • Tegen, want 200 nieuwe woningen in de binnenstad leveren nog meer verkeer op. Daar is geen ruimte voor. (20%)
2273 stemmen

Woensdag gaf Erik Tillemans van Syntrus Achmea Real Estate & Finance voor het eerst inzicht in de plannen voor het V&D-complex aan het Roselaarplein en voor de winkels aan de oostzijde van de Dr. Brabersstraat. De gebouwen zijn eigendom van PME, het pensioenfonds van de metalektro. Syntrus Achmea adviseert PME over de toekomstige invulling van het complex.

Het plan is de boel volledig te slopen en nieuwbouw te plegen. Gedacht wordt aan ruim tweehonderd woningen in meerdere bouwlagen met op de begane grond (in de plint) winkelruimten.