Volledig scherm
PREMIUM
Een artist's impression van hoe de nieuwe kapel in Moerstraten er uit moest gaan zien. © Bewonersplatform Moerstraten

Plannen voor kapel in Moerstraten zijn voorlopig van de baan, de bal ligt nu bij de parochie

MOERSTRATEN - De plannen voor een kapel in Moerstraten zijn voorlopig van de baan. Dat laat het bewonersplatform van Moerstraten weten, initiatiefnemer van het oorspronkelijke plan. Te weinig draagvlak voor de locatie, maar vooral het gebrek aan vrijwilligers nekken het project. 

Dat laat Jan Matthijsen weten, secretaris van Bewonersplatform Moerstraten en lid van de speciale werkgroep die zich met de realisatie van de kapel bezig hield. Het bewonersplatform heeft het project nu overgedragen aan de parochie Onze Lieve Vrouw In Het Woud. Dat bevestigt bestuurslid Piet Backx van die parochie. 

  1. Kroniek van bevrijding West-Brabant nu in boekvorm
‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’
    PREMIUM

    Kroniek van bevrijding West-Bra­bant nu in boekvorm ‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’

    WEST BRABANT - Een kroniek van de bevrijding van West-Brabant, van dag tot dag. Niet eerder bracht deze krant zo'n gedetailleerde reconstructie als afgelopen najaar. Vanaf 1 oktober, de dag dat de Poolse bevrijders Baarle-Nassau binnen kwamen tot 9 november toen de laatste Duitse bezetters zich overgaven in Moerdijk. Journalist Henk van Ingen (48) dook in de archieven, trok zich terug in een vakantiehuis en schreef in 36 afleveringen hoe West-Brabant onder het juk van de Nazi's vandaan kwam. De verhalen werden 'gevreten’. Auteur Van Ingen kreeg voortdurend de vraag of er geen boekje van te maken valt.