robin utrecht
Volledig scherm
© robin utrecht

Plan voor 'coffeeshop nieuwe stijl' in West-Brabant

ROOSENDAAL/BREDA/GILZE EN RIJEN - Coöperatie Leli Holland uit Emmen heeft bij de gemeenten Roosendaal, Breda en Gilze en Rijen een plan ingediend voor het oprichten van een zogeheten 'Coffeeshop Nieuwe Stijl'. 

  1. Brabant jubelt niet meer over wietproef kabinet

    Brabant jubelt niet meer over wietproef kabinet

    TILBURG - Op veel plaatsen in Brabant was gejubel te horen toen vorig jaar duidelijk werd dat het kabinet een proef zou gaan houden met het reguleren van de wietteelt. Maar de stemming is omgeslagen. Burgemeesters vrezen dat het experiment geen echte kans van slagen krijgt, nu coalitiepartijen CDA en ChristenUnie in Den Haag aan de rem blijven hangen. Coffeeshophouders uit Tilburg, Breda en Eindhoven praten inmiddels mee in Den Haag, maar blijven beducht dat ze hun hun 'eigen winkeltje om zeep moeten helpen'.
  2. Na alle miljoeneninvesteringen moet Halderberge weer een beetje gaan sparen

    Na alle miljoenen­in­ves­te­rin­gen moet Halderber­ge weer een beetje gaan sparen

    OUDENBOSCH - Van de hand op de knip houden is voorlopig nog geen sprake en van bezuinigen evenmin, maar de gemeente Halderberge moet wel op de kleintjes gaan letten. Door miljoeneninvesteringen in onder andere de dorpshuizen (zo’n 9 miljoen euro) en schoolgebouwen (pakweg 6,5 miljoen) loopt de schuld van de gemeente flink op. ,,En dat baart wel wat zorgen’’, zegt Jan Mollen, wethouder financiën.