Piloot (62) uit Goes overleden bij crash van reclamevliegtuigje bij Breda Airport, vliegverkeer ligt stil

UPDATE + VIDEOBOSSCHENHOOFD - Een reclamevliegtuigje is donderdagmorgen rond 11.00 uur neergestort nabij Breda Airport. De 62-jarige piloot uit Goes is hierbij om het leven gekomen. Het toestel is na de crash in brand gevlogen en brandde helemaal uit. Het vliegverkeer op Breda Airport ligt momenteel stil.

Het toestel van CNE Air Luchtreclame, een Piper Pawnee, zou volgens een ooggetuige, de ervaren vliegtuigspotter Ton de Haan uit Delft, zijn neergestort tijdens het opstijgen. Er hing een sleep achter het toestel, vermoedelijk een reclamedoek. Het lijkt erop dat de kabel van die sleep ergens achter is blijven hangen. Het vliegtuig kwam vervolgens in de buurt van het kleine vliegveld in Bosschenhoofd terecht in een weiland langs de A58, waar ook twee woningen staan. 

Volledig scherm
De reclamesleep van het neergestorte vliegtuigje ligt tegen de schutting van een woning aan de Oude Bredasepostbaan in Bosschenhoofd. © Tom van der Put,MaRicMedia

De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat onderzoek doen naar de oorzaak van het ongeluk. Een politiehelikopter vliegt over het gebied om foto's te maken. Over de oorzaak kan de woordvoerder nog niet veel kwijt. ,,We kennen het verhaal over de reclame-uiting die zou zijn blijven hangen, dat wordt meegenomen in het onderzoek." Ook over de identiteit van het slachtoffer kon de politie nog niets kwijt.

A58

De A58 werd richting Bergen op Zoom tijdelijk afgesloten. Iets voor 12.00 uur werd de weg weer vrijgegeven. De oprit bij Rucphen is nog wel dicht.

Brandweer en ambulancepersoneel plus een traumahelikopter kwamen ter plaatse. Rookwolken waren tot in de verre omtrek van het ongeluk te zien.

Volledig scherm
De piloot kwam om het leven bij de crash. © Perry Roovers MaRicMedia

Op onderstaand filmpje is te zien hoe de reclame-uitingen aan dit soort vliegtuigjes wordt bevestigd.

Volledig scherm
De kabel van het vliegtuigje hangt in de boom. © Alfred de Bruin
Volledig scherm
Een sportvliegtuigje is neergestort bij Breda. © Alexander Vingerhoeds
Volledig scherm
De piloot van het neergestorte vliegtuigje kwam om het leven. © Alfred de Bruin
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement