Volledig scherm
© Peter van Trijen / Pix4Profs

Philips is nu écht weg uit Roosendaal

ROOSENDAAL - Een jaar nadat de Philipsfabriek in Roosendaal de deuren sloot, is de sloop van de gebouwen en de sanering van de grond nagenoeg afgerond. De datum van 1 januari is niet gehaald. De overdracht aan de nieuwe eigenaar Logistics Capital Partners (LCP) is nu voorzien op vrijdag 27 januari.

"Op drie plekken hebben we een aanvullende sanering. Dat werd duidelijk toen alle gebouwen waren gesloopt. In de planning was met deze sanering geen rekening gehouden'', zegt projectleider Ronald Meijer van Philips Real Estate.

Op het terrein van 22 hectare staat nog maar 1 bouwwerk: de schoorsteen die 450 meter opschuift naar de hoek van de Bredaseweg en de J.F. Vlekkestraat. Daar is een ruimte voor vrijgemaakt. De verplaatsing is een klus die in opdracht van de gemeente naar verwachting in maart wordt uitgevoerd.

De gemeente wilde de schoorsteen graag bewaren, maar op de huidige plek staat die in de weg voor het distributiecentrum dat LCP daar wil bouwen. Philips heeft de schoorsteen onlangs aan Roosendaal geschonken. De verplaatsing gebeurt door het gespecialiseerd bedrijf dat eerder het spoorhuis van Roosendaal verplaatste.