Pand in Roosendaal waar heroïnevondst werd gedaan was al eerder drugslab

ROOSENDAAL - Het pand waar 2 november een grote heroïnevangst werd onderschept na een tip van de Italiaanse politie heeft eerder dienst gedaan als drugslab. Op 6 april 2017 werd er in de loods aan de Jan Frederik Vlekkestraat een amfetaminelaboratorium gevonden. 

De politie sprak toen van een ‘flinke productielocatie'. In het lab werd amfetamine-olie gemaakt. Er werden grond- en afvalstoffen en een grote stookketel waarin de drugs werden gemaakt. De toenmalige huurder van het pand, een 56-jarige man uit Rijswijk, werd in augustus van 2017 opgepakt voor het lab. 

Daarna kreeg het pand een andere huurder. Wat voor bedrijf er nu gevestigd zit, is niet bekend. Wel werd er in de loods afgelopen 2 november enkele kilo's heroïne aangetroffen. Ook werden er twee verdachten aangehouden, de chauffeur en een 48-jarige man uit Roosendaal. De chauffeur bleek van niets te weten en is kort na zijn verhoor in vrijheid gesteld. De verdachte Roosendaler zit nog vast.

De Nederlandse politie kreeg een tip van de Italiaanse recherche, die de lading al dagen volgde. 

Dit pand, waar 2 november 270 kilo heroïne werd opgerold, was al eerder een drugslocatie.
Volledig scherm
Dit pand, waar 2 november 270 kilo heroïne werd opgerold, was al eerder een drugslocatie. © Christian Traets
2 november in de loods: De twee mannen zijn meteen aangehouden door de Nederlandse politie met de zakken heroïne nog in de wagen.
Volledig scherm
2 november in de loods: De twee mannen zijn meteen aangehouden door de Nederlandse politie met de zakken heroïne nog in de wagen. © Politie