Volledig scherm
Veel overlast vindt plaats op het parkeerterrein van De Stok © Google Maps

Pakket met maatregelen om overlast op het parkeerterrein De Stok terug te dringen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal neemt een hoop maatregelen om overlast op het parkeerterrein van De Stok terug te dringen. Er worden onder andere betonblokken op het terrein geplaatst en er worden snelheidsremmende maatregelen in de hoofdlaan van De Stok aangebracht. 

Aanleiding is de overlast die in de zomer van vorig jaar daar de kop opstak. Omliggende ondernemers hebben vooral last van jongeren die het parkeerterrein gebruiken als racebaan. Vorig jaar nodigde de ondernemersvereniging daarom de politie uit om eens poolshoogte te komen nemen. 

Die schreef diezelfde avond al volop bonnen uit. Grootste probleem volgens de ondernemers is dat het niet verboden is je om op het terrein op te houden. 

Gesloten

Dat is een van de zaken die de gemeente Roosendaal nu aanpakt. Zo komt er een bord waarop staat dat het plein tussen 23.00 uur en 6.00 uur gesloten is. Dat geeft de politie de mogelijkheid daar te kunnen handhaven. Daarnaast komen er betonblokken op de parking om het gescheur tegen te gaan. 

Om het racen buiten dat terrein een halt toe te roepen komen er verkeersremmende maatregelen op de hoofdlaan van het park. Daarnaast worden er blikvangers weggezet, vangnetten waar vanuit de auto afval in gegooid kan worden. Dat moet zwerfafval tegengaan. 

Daarnaast blijven gemeente en politie controleren.