Volledig scherm

'Pak nu door met de Roosendaalse binnenstad'

ROOSENDAAL - De Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) is het roerend eens met de conclusies van het Belgische adviesbureau Connect dat een 'radicale aanpak' nodig is om de binnenstad uit het slop te krijgen en de A58 de stad uit. "BZW ijvert al jaren voor investeringen in het Roosendaalse centrum.

We zijn blij om te horen dat de gemeente alle adviezen van Connect overneemt. Het is de hoogste tijd om spijkers met koppen te slaan. Doorpakken nu. Het college van B en W moet vooral niet te voorzichtig zijn. En de gemeenteraad moet de grote lijn in de gaten houden. Geld vrij spelen voor investeringen is voor de toekomst van de stad veel belangrijker dan ad hoc wat geld verdelen", aldus BZW-woordvoerder René Mens.

'Prikkelen en uitdagen'

Hij hoopt van harte dat de Roosendaalse gemeenteraad die investeringsblik volgende week laat zien bij de vaststelling van de begroting 2013. Mens kan zich niet aan de indruk onttrekken dat financiële reserves voor bijvoorbeeld de omlegging van de A58 geleidelijk aan zijn weggelekt. BZW beseft dat het geld voor rigoureuze ingrepen in de binnenstad niet alleen van de gemeente kan komen. "Zeker, ook ontwikkelaars moeten bereid zijn om te investeren. Maar je moet als gemeente die private investeerders wél weten te prikkelen en uitdagen om in beweging te komen", zegt Mens.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement