Jan Paantjens is terug in de Halderbergse gemeenteraad.
Volledig scherm
Jan Paantjens is terug in de Halderbergse gemeenteraad. © peter van trijen/pix4profs

Paantjens is terug in de gemeenteraad, VVD vraagt zich af voor hoe lang

OUDENBOSCH - Jan Paantjens (CDA) is donderdag terug gekeerd in de gemeenteraad van Halderberge. Partijgenoot Ad van Tetering stond zijn plaats weer af.

Acht maanden geleden leverde Paantjens zijn raadszetel in om het wethouderschap in Etten-Leur waar te nemen van de zieke Jan van Hal. Inmiddels is het college bij de buurgemeente weer ingevuld en dus maakte Paantjens zijn rentree als raadslid.

Van Tetering de juiste man

Tegeljikertijd werd Simone Dirven tot nieuwe fractievoorzitter aangesteld. Zij sprak de plaatsmakende Van Tetering toe en trok hem een shirt met ‘HELD’ erop aan. ,,Want dat ben je voor ons. Je was de juiste man op het juiste moment. Bij de algemene beschouwingen boekte je voor onze fractie mooie successen met de aangenomen moties.‘’

Wachtgeldregeling

Raadsnestor Gerard Huijpen (VVD) feliciteerde Paantjens met zijn herintrede, maar voegde er wel fijntjes aan toe: voor hoe lang? Waarop de CDA-man repliceerde dat hij het raadswerk met volle overtuiging hervat, maar anderzijds de gemeente ook niet op kosten wil jagen door een eventuele bestuursvacature te weigeren. Paantjens doelde op de wachtgeldregeling, waar hij recht op heeft. 

Bij de verkiezingen vorig jaar ging het CDA terug van 5 naar 4 zetels en verloor Paantjens zijn wethouderspost. Hij was elf jaar wethouder en loco-burgemeester.