Volledig scherm
Kandidaten CDA Halderberge verkiezingen 2018. Staand vlnr Frank Rockx, Ad van Tetering, Theo Stehouwer, Simone Dirven, Ben Brans en Christ Hellemons. Zittend vlnr Jan Paantjens en Ruud Beerendonk. © CDA kandidaten verkiezingen 2017

Paantjens en Dirven op CDA-lijst Halderberge

OUDENBOSCH - Oud-wethouder en gewezen burgemeester Simone Dirven keert mogelijkerwijs terug in de Halderbergse politiek. Ze staat zevende op de kieslijst van het CDA.

Dirven trok zich in 2013 terug als burgemeester van de gemeente Dongen. Sinds enkele jaren woont ze weer in geboorteplaats Oudenbosch, waar ze zich een paar bestuursfuncties inneemt. Toch is de terugkeer van de politica niet vanzelfsprekend. Het CDA heeft nu vijf zetels en een wethouder. Dirven staat zevende. De lijst wordt opnieuw aangevoerd door Jan Paantjens, inmiddels tien jaar wethouder in de gemeente. Na hem volgen drie zittende raadsleden Frank Rockx, Ad van Tetering en Theo Stehouwer. Eerste nieuwkomer op de lijst is Ruud Beerendonk, waarmee de christendemocraten voor het eerst iemand uit Stampersgat in huis gehaald hebben. Beerendonk staat vijfde, direct gevolgd door Christ Hellemons. 

Eerder zat Hellemons voor Progressief Halderberge en de VDG in de gemeenteraad. Na Dirven volgt Ben Brans, werkzaam als projectleider bij de gemeente Halderberge. Het CDA bestuur geeft haar kandidaten de ruimte om ook persoonlijk campagne te voeren. Het door Frank Rockx en Christ Hellemans samengestelde partijprogramma draagt als titel 'Oog voor elkaar'. 

Zittende raadsleden Roeland van Woerkom  en Astrid Kleuskens staan op eigen verzoek lager op de kieslijst.

De eerste 15 van de kandidatenlijst:

1. Jan Paantjens, Oud Gastel, wethouder

2. Frank Rockx, Hoeven, pensioneerd leerkracht

3. Ad van Tetering, Hoeven, beleidsmedewerker waterschap

4.Theo Stehouwer, Oudenbosch, gepensioneerd ondernemer

5.Ruud Beerendonk, Stampersgat, ondernemer

6. Christ Hellemons, Oudenbosch, manager zorg

7. Simone Dirven-van Aalst, Oudenbosch, oud burgemeester

8. Ben Brans, Oudenbosch, projectleider gemeente Halderberge

9. Jeanette van den Broek, Oud–Gastel, agrarisch ondernemer

10. Astrid Kleuskens, Oudenbosch, zelfstandig consultant

11. Polle Paantjens, Oud Gastel

12. Ad Schouw, Hoeven, gepensioneerd directievoerder zorg

13. Roeland van Woerkom, Oudenbosch, registercontroller

14. Corne Rommens, Hoeven, agrariër

15. Willem Ketelaars, Bosschenhoofd

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement