Volledig scherm
PREMIUM
Overval op gezin in Margrietstraat Bosschenhoofd. Een van de criminelen die zich voordeden als taxichauffeurs viel op zijn vlucht in een kuil achter het houten schot voor het pad bij de voordeur. © John Bas

Overvallers Bosschenhoofds gezin hadden nep-taxi: man gegijzeld en beroofd, tot overvaller struikelt

BOSSCHENHOOFD - Bedreigd, gegijzeld en beroofd. Het gezin Van Santwijk doorstond zondag een nachtmerrie. Twee overvallers die zich voordeden als taxichauffeurs zijn er zonder buit vandoor.

Tussen het politieverhoor en rechercheonderzoek in de Bosschenhoofdse buitenwijk door, doet moeder Bianca van Santwijk (41) nog trillend van angst en woede haar onvoorstelbare verhaal. Dat begint met echtgenoot Simon (43), zelfstandig hovenier, die zaterdag naar een verjaardag was. In Roosendaal, reuze gezellig. Totdat hij tegen half vijf een taxi bestelt en op de Bloemenmarkt in het centrum instapt.

  1. Leer kind op school om te gaan met emoties
    Geef uw mening

    Leer kind op school om te gaan met emoties

    Het leren omgaan met emoties zou een vast onderdeel moeten worden op scholen. De druk die veel opgroeiende kinderen vandaag de dag voelen, zorgt bij steeds meer van hen voor problemen. Een reden daarvoor is dat zij vaak niet weten om te gaan met de emoties die daarmee gepaard gaan. Dit kan leiden tot depressies en in het ergste geval (pogingen tot) zelfmoord. In 2017 pleegden bijna twee keer zoveel Nederlandse jongeren zelfmoord ten opzichte van het jaar daarvoor.