Volledig scherm
Mobiele bakkerij De Eenvoud. © Mobiele bakkerij De Eenvoud

Over energietransitie praten tijdens het brood bakken

ROOSENDAAL - Om er achter te komen hoe de inwoners van Roosendaal denken over grootschalige en duurzame energieopwekking zet de gemeente een mobiele bakkerij in. Bakkerij De Eenvoud begint zijn tournee vrijdag in Langdonk. 

Tijdens het bakken van een brood wordt over de energietransitie gesproken.

De energietransitie is de overschakeling van organische brandstof naar duurzaam opgewekte brandstof.  Wethouder Klaar Koenraad: ,,De energietransitie is een complex onderwerp, waarbij de mening van de inwoners erg belangrijk is. Met de bakkerij willen we op een laagdrempelige manier de inwoners opzoeken en dit gesprek aangaan.”

Pizza's

In deze oven kunnen bezoekers broodjes, taarten en pizza’s bakken. Tijdens het kneden, rollen en bakken is er tijd om met de medewerkers van De Eenvoud te praten over de energietransitie in de stad en in de regio. Vrijdag staat de bakkerij in Langdonk, zaterdag in Nispen, maandag op de weekmarkt in Roosendaal, dinsdag in de Rembrandt Galerij en donderdag in Tolbergcentrum. Steeds van 11.00 tot 15.00 uur. Zaterdag 5 oktober is de bakkerij te vinden in Wouw op festivalo Vier de Wind van 14.00 tot 16.30 uur.  

  1. Ziekenhuispersoneel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’
    PREMIUM

    Ziekenhuis­per­so­neel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’

    BERGEN OP ZOOM/BREDA - De kans is groot dat zorgpersoneel van Bravis ziekenhuis en Amphia in Breda meedoet met de aangekondigde landelijke ziekenhuisactie op 20 november. Arjan van de Broek van het actiecomité in Amphia zegt dat de actiebereidheid alleen maar groeit omdat er geen beweging zit in het, volgens hem, zeer povere cao-aanbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Wessel van Meer, trekker van de acties in Bravis, gaat ervan uit dat het Roosendaals/Bergse ziekenhuis weer aanhaakt.