Basisschool De Klinkert Oudenbosch
Volledig scherm
Basisschool De Klinkert Oudenbosch © De Klinkert

Oudervereniging Klinkert wacht politieonderzoek naar fraude af

OUDENBOSCH - Veel meer dan ‘we wachten het politieonderzoek af’ en ‘de gerechtsdeurwaarder is ingeschakeld’ kregen ouders van leerlingen van basisschool De Klinkert uit Oudenbosch deze week niet te horen. De oudervereniging had op school een extra ledenvergadering uitgeschreven om ouders bij te praten over de vermeende fraude door de inmiddels opgestapte voorzitster.

Schooldirecteur Ron Kruis sloot als toehoorder aan bij de door zo'n zestig ouders bezochte bijeenkomst. ,,Formeel staat de oudervereniging los van de school. Maar nu zij niet meer over de financiële middelen beschikken, springt de school in de bres. Alle nevenactiviteiten zoals carnaval en het schoolreisje gaan gewoon door. De nieuwe speelvoorzieningen zijn besteld.‘’

Aangifte

Bij een tussentijdse kascontrole kort voor kerst kwam aan het licht dat de kas van de vereniging nagenoeg leeg is. De overgebleven acht bestuursleden lieten in het midden hoeveel geld er verdwenen is. Binnen de vereniging was in maart vorig jaar de voorzitster ook aangewezen als penningmeester. Zij beschikte als enige over het bankpasje om geldopnames mee te doen. ,,We hebben aangifte gedaan. Het is aan de politie om uit te zoeken wie hier schuldig aan is‘’, aldus René van Berlo, die blij was met alle steunbetuigingen van de kant van de ouders.

Directeur Kruis had de gewezen voorzitster uitgenodigd voor een gesprek. ,,Daar heeft ze geen gehoor aan gegeven.‘’ Haar kinderen zitten inmiddels op een andere school.