Volledig scherm
Malou van Rede nam dit jaar afscheid als nar van Tulleptaonestad. Ze riep mensen op om haar te bedanken met een gift voor een weeshuis op Bali waar ze zich al jaren voor inzet. © pix4profs/petervantrijen

Oud-nar Malou haalt 4.000 euro op voor Balinees weeshuis

ROOSENDAAL - De inzamelingsactie van oud-nar Malou van Rede voor het weeshuis Giri-Asih in Bali heeft 4.000 euro opgeleverd. Van Rede gaat eind deze maand zelf naar Bali om te kijken wat er met dat geld daar allemaal gedaan kan worden. 

Van Rede zette die actie op, kort nadat ze aan het eind van het afgelopen carnaval liet weten dat dit haar laatste leutfeest was als nar van Tullepetaonestad. 

Geen receptie

Ze besloot in tegenstelling tot wat gebruikelijk is bij afzwaaiende pakkendragers bij carnaval af te zien van de traditionele receptie. In plaats daarvan vroeg ze mensen haar te bedanken door een gift te storten via een speciale site. Dat is massaal gedaan.

Doneren

Het is niet de eerste keer dat Van Rede geld voor dat weeshuis inzamelt. Sinds Van Rede een paar jaar geleden het weeshuis tijdens een reis bezocht, zet ze zich hier voor in. Een paar jaar geleden haalde ze ook al duizenden euro's op met een actie vanuit haar dansschool Studio Sisa. Er kan overigens nog steeds gedoneerd worden: narrekemalou.nl.