Volledig scherm
Archiefoto Marcel Otterspeer / het fotoburo

Organisatie blaast Brabantse Ruiterdagen in Oudenbosch af

OUDENBOSCH - De Brabantse Ruiterdagen gaan dit jaar niet door. De Stichting heeft besloten de 81e editie af te blazen omdat de begroting niet sluitend te maken valt. Het Oudenbossche evenement stond gepland voor 4 en 5 juli.

Recentelijk vond er binnen de stichting nog een voorzitterswissel plaats. Cees Pellenaars vond dat hij onvoldoende 'paardenhart' had en gaf het stokje door aan Jac Moerings. De Gastelaar heeft met zijn medebestuursleden moeten vaststellen dat er onvoldoende sponsorgelden binnen te halen zijn om het evenement op de vertrouwde wijze te organiseren.

In een verklaring op de website zegt het bestuur al langer gebukt te gaan onder de economische teruggang en teruglopende sponsorinkomsten. Na een paar jaar op de reserves te hebben geteerd, moest het bestuur deze week met pijn in het hart de knoop doorhakken.

De verklaring van het bestuur op de website

BRABANTSE RUITERDAGEN 2015 GAAN NIET DOOR

Met pijn in het hart besluit het bestuur van Stichting Brabantse Ruiterdagen om de 81e editie van het Oudenbossche evenement, dat gepland staat voor 4 en 5 juli 2015, geen doorgang te laten vinden.

Organisatorisch is alles ingericht om het totaalevenement met een concours hippique, zomerfair en kinderdorp opnieuw een uitnodigende omgeving te bieden. Maar een succesvolle voortzetting is voor een organisatie alleen mogelijk als de financiële begroting ook kloppend te krijgen is.
Het bestuur constateert dat er voor dit jaar onvoldoende sponsorgelden te verwerven zijn. Het financiële fundament wordt voor deze 81e editie daardoor te zwak. Dat betekent dat het onmogelijk is om op een verantwoorde wijze de Brabantse Ruiterdagen te organiseren met een uitstraling die ruiters, bezoekers, sponsors, officials en medewerkers al jaren lang gewend zijn.

Al sinds enkele jaren voelt de organisatie ook in de sponsorbereidheid van ondernemingen de gevolgen van de economische teruggang. De sponsorinkomsten werden allengs minder. Voor een tijd kunnen opgebouwde reserves dan nog uitkomst bieden. Maar komt er teveel krimp in de bestedingsruimte, dan ontstaat er een moment om keuzes te maken. En die vallen voor dit jaar negatief uit. Op een later tijdstip in dit jaar wordt binnen het bestuur besproken wat de mogelijkheden zijn om in 2016 toch een vervolg te geven aan het evenement Brabantse Ruiterdagen.