Volledig scherm
Paddenstoel, gespot in Wouw © Fee Buurmans

Opvallende paddenstoel gezien in de buurt? Laat het ons weten

stuur je foto inHet levert een prachtig plaatje op: een grote, rode paddenstoel, glimmend in de ochtendzon. Het schetst het huidige herfstweer perfect. 

Quote

Misschien moet je wel extra goed op je hond letten omdat de padden­stoel om de hoek giftig is

De schimmels schieten nu overal massaal uit de grond omhoog, en de kans dat je er eentje tegenkomt, is dan ook groot. In het bos, langs de weg, in de achtertuin of in het grasveld tegenover je huis.

Maar wat voor paddenstoel staat er nu eigenlijk in de tuin? Zie je die ene paddenstoel elk jaar op dezelfde plek omhoog schieten en vraag je je af wat voor schimmel het nou eigenlijk is? 

Of maakt je je druk over de giftigheid van een paddenstoel, waar je altijd met je hond of kind langskomt? Misschien is dat wel loos alarm: de zwam kan bijvoorbeeld eetbaar zijn en dan kun je er zelfs soep van maken.

Meld je aan

Stuur ons een foto van de paddenstoel bij jou in de buurt, en wij laten een expert naar jouw paddenstoel kijken. Stuur een mailtje naar lotte.kepers@persgroep.net onder vermelding van naam, woonplaats en een bijgevoegde foto van de paddenstoel. Wie weet zie je je foto straks terug in de krant en op onze website. Mét tekst en uitleg over de door jou gespotte paddenstoel.

Volledig scherm
Paddenstoel, gespot in Wouw © Fee Buurmans