Volledig scherm
Roosendaal - 11/11/2016 - Foto: Marcel Otterspeer / Pix4Profs - De band 'Gift'um Kèès' moet nog weliswaar van papier de tekst lezen, maar wint het liedjesfestival voor carnaval 2017. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Opnieuw polsbandjes met carnaval voor jongeren in Roosendaal

ROOSENDAAL - Carnavalsliefhebbers van 18 jaar en ouder die in Roosendaal ongestoord een pilsje willen bestellen hebben daar ook dit jaar een polsbandje voor nodig. Wie zo'n bandje wil hebben, kan dat op donderdag 8, vrijdag 9 en zaterdag 10 februari gratis afhalen. 

Dat kan op twee plekken: Van 10.00 uur tot 17.30 uur bij het VVV-kantoor aan de Markt en 's avonds van 20.30 uur tot 22.30 uur bij de Rabocaravan op de Markt.

Lastig

Die polsbandjes zijn een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Roosendaal. Die moeten het werk van horecapersoneel makkelijker maken; in de hectiek van het feest en door de uitdossingen is het voor hen lastig om goed te controleren of er geen alcohol aan jongeren onder de 18 verkocht wordt. Met zo'n bandje kan het barpersoneel in één oogopslag zien of iemand 18 jaar of ouder is. 

De bandjes blijven - als het goed is - het hele feest zitten. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement