Volledig scherm
Nieuw visrestaurant in Roosendaal visrestaurant Zeeën van Tijd: Tom Dusseldorp en Nicolette Hoogstrate, temidden van personeel en koks. Foto petervantrijen / pix4profs © peter van trijen/pix4profs

Opening visrestaurant Zeeën van Tijd: bijvangst wordt een belangrijke trekker in Roosendaal

ROOSENDAAL - 'Vergeten vissen' als de pieterman en de griet, je kunt ze zomaar op je bordje krijgen in het nieuwe restaurant Zeeën van Tijd in de Kerkstraat. 

Want de bijvangst van de dag wordt een belangrijke trekker voor het nieuwe visrestaurant in de Kerkstraat, op de plek van voormalig eetcafé Sjors.

Stoer

Volledig scherm
Opening visrestaurant Zeeën van Tijd: bijvangst wordt een belangrijke trekker © Zeeën van Tijd

Zeeën van Tijd is donderdagavond officieel geopend voor genodigden. Woensdag opent het restaurant met een stoer interieur - een houten wand van strandpalen en overal zicht op de open keuken - de deuren voor andere gasten. 

,,Een echt visrestaurant in een moderne stijl, waarbij de beleving in het interieur zoveel mogelijk is doorgetrokken'', legt eigenaar Tom Dusseldorp uit. 

Op de kaart van Zeeën van Tijd: 'alles wat in de Noordzee zwemt'. ,,Daarin zit nog zoveel wat mensen helemaal niet meer kennen'', zegt Dusseldorp, een kok met een enorme passie voor vis. ,,Vis is altijd een uitdaging, daar moet je echt wel verstand hebben.'' 

Vers

Volledig scherm
Opening visrestaurant Zeeën van Tijd: bijvangst wordt een belangrijke trekker © Zeeën van Tijd

En dat heeft Dusseldorp, die jarenlang in de keuken van Zeelandia stond en ook lang een visrestaurant heeft gehad. Hetzelfde geldt voor de twee Zeeuwse koks in de keuken van Zeeën van Tijd die net de laatste hand leggen aan een kreeftenbisque. ,,Alles op de kaart is vers, we hébben niet eens een diepvries.''

Want voor vis geldt: hoe verser hoe beter, weet Dusseldorp. ,,Wij serveren alleen vis van zogenaamde tweedaagse kotters, die maar twee dagen op zee blijven voor ze naar de afslag gaan. Naast de bekende inheemse vissen en schaal- en schelpdieren, tonen we elke dag de bijvangst in de vitrine op ijs. Dat zijn vaak onbekende vissen en de klant kan zelf kiezen hoe hij die bereid wil hebben.''

Verbouwing

Tom Dusseldorp en Nicolette Hoogstrate, bekend van Toms Diner in de Raadhuisstraat, hadden Zeeën van Tijd eigenlijk al in juli willen openen. Maar de naam van het restaurant bleek ook van toepassing op de verbouwing, die vrijwel geheel door Tom zelf is uitgevoerd. 

,,Van de riolering tot de waterleidingen, alles hebben we moeten vernieuwen omdat het allemaal kapot en lek was. Voor de uitbouw op de plek van de voormalige binnenplaats hebben we zelfs moeten heien. Daardoor heeft de verbouwing drie maanden stilgelegen. We wilden het restaurant gelijk goed op de kaart zetten en op een hoog niveau instappen. Er zijn in Roosendaal veel restaurants die vis verkopen, maar Zeeën van Tijd wordt het eerste échte visrestaurant. Ik weet zeker dat daar in Roosendaal een markt voor is.''

Zie ook: www.zeeenvantijdroosendaal.nl

Volledig scherm
Opening visrestaurant Zeeën van Tijd: bijvangst wordt een belangrijke trekker © Zeeën van Tijd
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Ik vind de feestweek voor Roosendaal 750 jaar prima en ga zeker bij evenement kijken.

Ik vind de feestweek voor Roosendaal 750 jaar prima en ga zeker bij evenement kijken.

  • Eens (54%)
  • Oneens (46%)
1850 stemmen

poll

Is legale wietteelt in Bergen op Zoom en Roosendaal wenselijk?

Is legale wietteelt in Bergen op Zoom en Roosendaal wenselijk?

  • ja (49%)
  • nee (51%)
1948 stemmen