Opening van 'Kunst op de Kaart' in centrum van Roosendaal

ROOSENDAAL -  Het kunstproject "Kunst op de Kaart Roosendaal"is vrijdagmiddag geopend door leerlingen van het Norbertus Gertrudis lyceum met Benjamin Scheltema en Joost Verbraak in de corridor van het Tongerlohuys.

Volledig scherm
Opening kunstproject Kunst op de Kaart'' in Roosendaal met leerlingen van Norbertus Gertrudis Lyceum, Benjamin Scheltema (met pet links van schilderij) en Joost Verbraak (met pet rechts van schilderij) in het Tongerlohuys. Foto Jan Stads / Pix4profs © Foto Jan Stads / Pix4Profs

Leerlingen van het Norbertus Gertrudis Lyceum werkten samen met kunstenaars. De kunstwerken die daar uit ontstonden zijn te zien op zeven locaties in het centrum van Roosendaal. Het project haakt aan bij het 750-jarig bestaan van Roosendaal. 

Opening

De opening was het spelen van een door multi-instrumentalist en docent Joost Verbraak speciaal gecomponeerd lied. Leerlingen van het lyceum speelden het lied onder leiding van Verbraak.

Twee dansers dansten met vijf schilderijen tussen de muzikanten door op de muziek. De vijf schilderijen zijn door kunstenaar Benjamin Scheltema met kinderen van het lyceum  aan de hand van het speciale lied voor de expositie gemaakt.

Het kunstproject is een initiatief van kunstvakdocent Geert Koevoets , die in zijn openingswoord zei dat hij blij was met de fijne samenwerking van de kunstenaars met de leerlingen. ,,Ik vind het ontzettend mooi wanneer je ziet wat er allemaal uit voort is gekomen uit die samenwerking en raad iedereen aan om het de komende weken te gaan bekijken."

Marieke van den Hurk, directeur van het Norbertus Gertrudis lyceum, is trots op het initiatief, haar leerlingen en de kunstwerken. ,,Het resultaat vind ik zo goed dat het zonde zou zijn om het niet voort te zetten. Hopelijk is deze expositie het begin van een traditie om elk jaar een expositie te organiseren."

Expositie

De zeven kunstenaars exposeren de kunstwerken die ze samen met de leerlingen hebben gemaakt tot en met 28 oktober rond de Markten: Anna Niederbremer in Parrotia, Karien Wierickx bij Wim Vromans, Iwaz in Hotel Tongerlo, Joost Verbraak in Tongerlohuys. Bij de Nieuwe Markt  Benjamin Scheltema bij Vermunt  Makelaar, Marijke Maas bij Van Wely en Jens Rijsdijk staat in 't Paviljoen.

Volledig scherm
'Kunst op de Kaart' op zeven plaatsen in centrum Roosendaal © Kunst op de Kaart