Volledig scherm
PREMIUM
Merijn Backx: ,,Er gebeurt hier zoveel.''

Op zoek naar het dna van Roosendaal in totaaltheater

interviewIn het kader van 750 jaar Roosendaal is er op De Markt het breed opgezette totaaltheater 'Kijk ons... Roosendaal'. Eindproducent voor dit spektakel is Merijn Backx.

Hoe bent u in deze rol terecht gekomen?

,,Ik voel me erg betrokken bij het sociale en culturele leven in Roosendaal. Daardoor ging ik met dirigent Rob Sloekers brainstormen om in het kader van Roosendaal 750 jaar iets speciaals op touw te zetten voor het Tongerlopleinconcert. Dat viel gelijk met de oproep van de Stichting Roosendaal 750 jaar voor ideeën om invulling te geven aan de jubileumviering. Na ons contact met de stichting kreeg de Muziekvereniging opdracht om een multidisciplinair openluchtspektakel te organiseren.''

  1. Ziekenhuispersoneel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’
    PREMIUM

    Ziekenhuis­per­so­neel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’

    BERGEN OP ZOOM/BREDA - De kans is groot dat zorgpersoneel van Bravis ziekenhuis en Amphia in Breda meedoet met de aangekondigde landelijke ziekenhuisactie op 20 november. Arjan van de Broek van het actiecomité in Amphia zegt dat de actiebereidheid alleen maar groeit omdat er geen beweging zit in het, volgens hem, zeer povere cao-aanbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Wessel van Meer, trekker van de acties in Bravis, gaat ervan uit dat het Roosendaals/Bergse ziekenhuis weer aanhaakt.