Volledig scherm
De Hollandse Dreef tussen Essen en Nispen. Iets verderop gaat deze weg over in een fietspad met daarnaast een zandpad. © Frank Timmers

Op de grens van Nispen en Essen is het pad te nat voor auto's

NISPEN - De grensweg Hollandse Dreef tussen Nispen en Essen krijgt waarschijnlijk een landbouwsluis. Waar de straat overgaat in een fietspad met daarnaast een zandpad, negeren auto's het inrijverbod. 

Als het zandpad te modderig is, rijden de auto's over het fietspad. De Hollandse Dreef grenst aan de weg tussen Huijbergen en Wouwse Plantage en komt aan de andere kant in Essen uit. Het fietspad ligt deels op Nederlands grondgebied, maar wordt vooral door Vlamingen gebruikt. Dat was voor de Essense burgemeester Gaston van Tichelt de reden om de situatie te bespreken in het onlangs gehouden 'schepenenoverleg' met Roosendaal. 

,,Wij zijn Roosendaal dankbaar dat ze een fietspad heeft aangelegd. Eerst was dit deel alleen maar zandpad en als het heeft geregend is het erg drassig. Nu er veel auto's overheen rijden geeft dat geen comfort voor de fietsers.'' De Roosendaalse wethouder Cees Lok bevestigt het onderzoek naar de aanleg van een landbouwsluis. Daarmee wordt de toegang door auto's onmogelijk, maar kunnen de tractoren gewoon bij de weilanden komen.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Alleen het neusje van de zalm bij vogeltentoonstelling
Rucphen

    Alleen het neusje van de zalm bij vogeltentoonstelling Rucphen

    RUCPHEN - Ze produceren een heleboel geluid, 375 vogeltjes bij elkaar. Maar een echte vogelliefhebber heeft geen last van het gekwetter. Hoewel het houden van vogels volgens voorzitter Paul Antonissen een steeds minder populaire hobby wordt, valt de terugloop bij De Vogelvrienden Rucphen wel mee. Volgens de voorzitter stelden maar liefst 107 vogelhouders hun favoriete gevederde vrienden ten toon tijdens de 40e internationale vogeltentoonstelling in Rucphen.