Volledig scherm
De Hollandse Dreef tussen Essen en Nispen. Iets verderop gaat deze weg over in een fietspad met daarnaast een zandpad. © Frank Timmers

Op de grens van Nispen en Essen is het pad te nat voor auto's

NISPEN - De grensweg Hollandse Dreef tussen Nispen en Essen krijgt waarschijnlijk een landbouwsluis. Waar de straat overgaat in een fietspad met daarnaast een zandpad, negeren auto's het inrijverbod. 

Als het zandpad te modderig is, rijden de auto's over het fietspad. De Hollandse Dreef grenst aan de weg tussen Huijbergen en Wouwse Plantage en komt aan de andere kant in Essen uit. Het fietspad ligt deels op Nederlands grondgebied, maar wordt vooral door Vlamingen gebruikt. Dat was voor de Essense burgemeester Gaston van Tichelt de reden om de situatie te bespreken in het onlangs gehouden 'schepenenoverleg' met Roosendaal. 

,,Wij zijn Roosendaal dankbaar dat ze een fietspad heeft aangelegd. Eerst was dit deel alleen maar zandpad en als het heeft geregend is het erg drassig. Nu er veel auto's overheen rijden geeft dat geen comfort voor de fietsers.'' De Roosendaalse wethouder Cees Lok bevestigt het onderzoek naar de aanleg van een landbouwsluis. Daarmee wordt de toegang door auto's onmogelijk, maar kunnen de tractoren gewoon bij de weilanden komen.

  1. Wereldkampioenen linedancen mogen straks voor eigen publiek knallen in Halderberge

    We­reld­kam­pi­oe­nen linedancen mogen straks voor eigen publiek knallen in Halderberge

    OUDENBOSCH - Meestal maken de linedance kampioenen van de Oudenbossche Dutch Dance Acadamy verre reizen voor hun shows of competities. In oktober zijn de rollen omgekeerd. Dan komen nieuwe stijl linedancers uit binnen- en buitenland naar Halderberge voor het open Nederlands kampioenschap. Hotel De Reiskoffer accommodeert van 19 tot en met 21 oktober de deelnemers en ook de wedstrijden zijn in Bosschenhoofd.

poll

Televisietoren iedere avond verlichten in feestjaar is een aanwinst voor Roosendaal

Televisietoren iedere avond verlichten in feestjaar is een aanwinst voor Roosendaal

  • Eens (67%)
  • Oneens (33%)
1809 stemmen