Bioscoopeigenaar Carlo Lambregts plakt stoelen af bij Cinema Kiek in de Pot, in Bergen op Zoom. ,,Wij werken met het schaakbordprincipe: de plekken voor, achter en naast de beschikbare stoelen zijn steeds afgeschermd."
Volledig scherm
PREMIUM
Bioscoopeigenaar Carlo Lambregts plakt stoelen af bij Cinema Kiek in de Pot, in Bergen op Zoom. ,,Wij werken met het schaakbordprincipe: de plekken voor, achter en naast de beschikbare stoelen zijn steeds afgeschermd." © Pix4Profs/Peter Braakmann

Op de bonnefooi naar de bios? Dat zit er even niet in

WEST-BRABANT - Lekker een filmpje pakken in een van de West-Brabantse bioscopen? Het kan weer vanaf 1 juni, maar wel anders dan we met z'n allen gewend waren. Zo gaat de kaartverkoop bijna alleen nog maar online en bestellen we popcorn en drankjes steeds meer via een app of aan een aparte zuil.

  1. Meseret (19): ‘In winkels in Roosendaal lopen ze achter mij aan, ze zijn bang dat ik pik omdat ik zwart ben’
    PREMIUM

    Meseret (19): ‘In winkels in Roosendaal lopen ze achter mij aan, ze zijn bang dat ik pik omdat ik zwart ben’

    ROOSENDAAL - Meseret Mehari is 19 jaar en kwam vijf jaar geleden als vluchteling met haar moeder uit Eritrea naar Nederland. ,,Als ik in Roosendaal ga winkelen word ik elke keer achterna gelopen door een winkelmedewerker. Die vraagt dan wat ik ga doen. Ze zijn bang dat ik iets pik omdat ik zwart ben. Dat voel ik aan alles. Niemand spreekt het uit, maar het voelt voor mij wel zo”, zegt Mehari.