Volledig scherm
PREMIUM
De verzameling objecten van Geert van der List (13) verhuizen van zijn slaapkamer naar een expositie in het gemeentehuis. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Oorlogsverzamelaar Geert (13) uit Rucphen: 'Mensen moeten blijven herdenken'

Bevrijding 75 jaarRUCPHEN - ,,Als deze jas kon praten, zou je een heel interessant verhaal horen", vertelt Geert van der List, de jonge verzamelaar. Die spullen staan tot en met 4 november tentoongesteld in het gemeentehuis in Rucphen.

Brieven, persoonsbewijzen, helmen en kleding zijn onder andere te zien op zijn tentoonstelling. En twee kinderpaspoppen, genaamd Jacob en Johanna. Daarbij ligt een door hemzelf geschreven verhaal. ,,Het verhaal gaat over twee Rucphense kinderen in de tijd van de oorlog. Johanna's vader is notaris, Jacob is een boerenzoon. De twee vrienden maken bijzondere en gevaarlijke avonturen mee. Het eindigt met de bevrijding, dus het loopt goed af. Ik wil bij de tentoonstelling meer dan spullen laten zien. Een verhaal erbij zegt meer natuurlijk."

  1. Waarom geen hogere straf geëist tegen dronken automobilist die babyleven verwoestte door aanrijding?
    PREMIUM
    Zes vragen

    Waarom geen hogere straf geëist tegen dronken automobi­list die babyleven verwoestte door aanrijding?

    OUDENBOSCH - Tegen de Bulgaar die ervan wordt verdacht dat hij op 1 november 2015 stomdronken een ongeluk veroorzaakte in Oudenbosch waardoor een baby zwaar gehandicapt raakte, is woensdag 108 dagen celstraf , waarvan 50 dagen voorwaardelijk, geëist. Als de rechter hem daartoe op 4 december ook veroordeelt, lijkt de kans klein dat hij zijn straf moet uitzitten. De man is namelijk verdwenen. Op sociale media roept de zaak immense verontwaardiging op.