Volledig scherm
De oliebollen in Bosschenhoofd zijn vanaf dit jaar van Mobilé © F Onspijnen

Ook volgend jaar weer oliebollen van Mobilé in Bosschenhoofd

BOSSCHENHOOFD - Muziekvereniging FCO werd onlangs opgeheven. Hiermee ging ook de traditie van de oudejaars oliebollen in Bosschenhoofd verloren. Twirl- en majorettevereniging Mobilé kwam dit ter ore en trok de stoute schoenen aan. 

En zo gebeurde het dat vanuit café-zaal Stroop ruim tweeduizend oliebollen naar hapgrage inwoners gingen. Vóór acht uur in de ochtend stonden de eerste kooplustigen al aan de poort.

'We zijn na zo'n drukke dag moe maar wel zeer voldaan,' zegt voorzitter Hans van Gurchom. 'Onze club telt zesentwintig leden in de leeftijd van zeven tot zesentwintig jaar. We horen inmiddels tot de Nederlandse top. Afgelopen jaar zijn we derde geworden op het EK in Porec in Kroatië. Deelname kost best wat geld. En met deze mooie actie komen er mooi wat euro's in de kas.' 

Het recept komt van instructrice Wilma Dircken. "Afgelopen zomer bij de Midzomerfeesten hebben we geoefend zeg maar. En drie weken geleden hebben we uitgeprobeerd om het beslag helemaal zelf te maken. En dat is toch veel lekkerder dan dat van een supermarkt,' zegt Wilma trots. Harold van Hoof van Mobilé heeft lovende woorden voor Conny en Vincent van café-zaal Stroop. "Zij hebben ons bijvoorbeeld geholpen met planeetmengers en wok branders. Hun keuken gratis beschikbaar gesteld. En ons ook op weg geholpen vanmorgen. Zij boden zich uit eigen beweging aan om ons aan een goed locatie te helpen. En vanuit de kraam op het achterterras zijn we goed bereikbaar. Gouden mensen zijn het." 

Voorzitter Hans heeft het dan wel over 'evalueren'. Maar als het bij Stroop mogelijk blijft, is het oliebollen bakken van Mobilé een blijvend gebeuren in Bosschenhoofd. "We hebben veel geleerd. Iedereen komt helpen. Leuk om te doen. En het brengt voor ons wat op."