In Breda werd dit weekend al met polsbandjes als vaccinatie- en testbewijs gewerkt. Het bleek een schot in de roos. Zowel bij kroegbaas als stapper valt zo een hoop controledruk weg.
Volledig scherm
PREMIUM
In Breda werd dit weekend al met polsbandjes als vaccinatie- en testbewijs gewerkt. Het bleek een schot in de roos. Zowel bij kroegbaas als stapper valt zo een hoop controledruk weg. © Pix4Profs / Johan Wouters

Ook Roosendaal voert polsbandjes in op de stapavonden

ROOSENDAAL - In navolging van Breda en Oosterhout voert ook Roosendaal coronapolsbandjes in als test- en vaccinatiebewijs voor horecazaken. Kroeggangers kunnen vanaf aanstaande vrijdag ieder weekend een polsbandje afhalen op de Markt, waarmee ze de hele avond alle horecazaken kunnen bezoeken, zonder steeds de CoronaCheck-app te hoeven laten zien. Daarnaast moet dit de controledruk bij de horeca wegnemen.

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?