Volledig scherm
In Roosendaal is dinsdagochtend de regenboogvlag gehesen, in reactie op de omstreden Nashville-verklaring. © Coen Hagenaars

Ook Roosendaal hijst de regenboogvlag in reactie op de omstreden Nashville-verklaring

ROOSENDAAL - In Roosendaal wapperen sinds dinsdagochtend twee regenboogvlaggen aan weerszijden van het raadhuis op de Markt. Daarmee reageert de gemeente Roosendaal in navolging van andere gemeenten op de omstreden Nashville-verklaring. 

In die verklaring staat hoe christenen om dienen te gaan met allerlei zaken. Vooral de opvattingen in dat document over homoseksualiteit, genderneutraliteit en transgenderisme doen veel stof opwaaien. Christenen zouden volgens de verklaring onder andere homoseksualiteit af moeten wijzen. 

De gemeente Roosendaal neemt afstand van die verklaring en hees in reactie de regenboogvlag, het symbool voor seksuele vrijheid. Wethouder Klaar Koenraad namens het Roosendaalse gemeentebestuur: ,,Roosendaal is een regenboogstad, waar je in veiligheid en vrijheid mag zijn wie je bent met ruimte voor iedereen. Je geaardheid of keuze voor geslacht doet daar niets aan af.’’ In heel Nederland reageren gemeenten met het hijsen van de regenboogvlag op 'Nashville'.