Volledig scherm
PREMIUM
Jordy Buijs(r) alias Dr. Phunk en zijn vader Jan Buijs(l) in hun woning in Oud Gastel. © Pix4Profs/Peter van Trijen

Ook na megahit ‘Kind van de Duivel’ bleef Gastelaar Dr. Phunk nuchter

Zo vader, zo zoonOUD GASTEL – “Ik waarschuwde onze Jordy één keer, in een goede bui twee keer, maar daarna was het klaar. Als hij dan die herrie niet stopte, zette ik gewoon de schakelaar in de meterkast om en dan was-ie zo beneden.”

Jan Buijs

*Jan Buijs (65) is al jaren getrouwd met Janny Dijkshoorn (62).
* Samen hebben ze twee kinderen: Jordy (29) en zijn zus Lindsay (33).
* Jan is geboren en getogen ‘Gastelaar’, werkte 45 jaar in de bouw. Moeder Janny komt uit Rotterdam en werkt in de zorg.

Met pretogen vertelt Jan Buijs over de beginjaren van zijn muzikale zoon Jordy, ook wel bekend als Dr. Phunk. Jordy, die in 2016 samen met Paul Elstak en Jebroer het hardstylenummer ‘Kind van de Duivel’ uitbracht, oefende vroeger zijn deuntjes op zijn kamer in het ouderlijk huis.

Inmiddels heeft hij een eigen studio in Dordrecht. Op doordeweekse dagen is hij daar van 10.00 tot 18.00 uur te vinden. Zit hij daar niet, dan staat hij ergens op de wereld te draaien of is hij in de woning van zijn ouders in Oud Gastel te vinden. “Ik woon hier nog steeds”, zegt Jordy. “Ik ben zoveel op reis, dat het niet zinvol zou zijn om een eigen huis te hebben.” Vader Jan vult aan: “Het is natuurlijk ook wel makkelijk zo. Het eten staat ’s avonds klaar.”