Volledig scherm
© Thinkstock

Ook bij TWB dreigt banenverlies door komst Axxicom op Roosendaalse markt voor huishoudelijke hulp

ROOSENDAAL - Behalve bij thuiszorgorganisatie DAT dreigt ook bij TWB (Thuiszorg met Aandacht) banenverlies door de komst van de Schiedamse zorginstelling Axxicom op de Roosendaalse markt van huishoudelijke hulp. Dat meldt TWB-bestuurder Christ-Jan Danen naar aanleiding van het eerste gesprek, deze week, tussen Axxicom en de drie Roosendaalse partijen DAT, TWB en Stichting Groenhuysen.

Behalve bij thuiszorgorganisatie DAT dreigt ook bij TWB (Thuiszorg met Aandacht) banenverlies door de komst van de Schiedamse zorginstelling Axxicom op de Roosendaalse markt van huishoudelijke hulp. Dat meldt TWB-bestuurder Christ-Jan Danen naar aanleiding van het eerste gesprek, deze week, tussen Axxicom en de drie Roosendaalse partijen DAT, TWB en Stichting Groenhuysen.

Noodklok
De vier instellingen kwamen bij elkaar naar aanleiding van het gemeentelijke besluit om Axxicom aan te wijzen als hoofdaanbieder huishoudelijke hulp in de Roosendaalse wijken Kroeven en Tolberg. Het Roosendaalse DAT luidde hierover onlangs in BN DeStem al de noodklok. Volgens DAT-directeur Rob Prins dreigt ontslag voor 120 medewerkers omdat Axxicom niet gedwongen kan worden om personeel van DAT over te nemen. Die grote zorg staat na het gesprek van deze week recht overeind, zegt Danen van TWB. ,,De maximale inspanningsverplichting die Axxicom zich wil getroosten voor baangarantie is het publiceren van vacatures waar medewerkers van DAT en TWB op kunnen reageren.'' Waarbij Axxicom er volgens Danen aan toevoegde dat zij op zoek gaan naar 'andere type medewerkers' dan DAT en TWB nu in dienst hebben. Dat zou te maken hebben met de introductie van een innovatief 'dienstenconcept' waarvoor Axxicom bij voorkeur jonge medewerkers gaat werven.

Hard gelag
Danen zegt dat die strategie ook consequenties zal hebben voor TWB-medewerkers. ,,We moeten er helaas voor kiezen om tijdelijke contracten niet meer te verlengen en flexcontracten af te bouwen.'' Dat is een hard gelag gezien het voornemen van september 2016 om thuiszorgmedewerkers bij TWB weer vast in dienst te nemen en extra te investeren in de huishoudelijke hulp. Axxicom zelf wil geen inhoudelijke toelichting geven. Woordvoerder Wouter Poels wil alleen kwijt dat Axxicom 'in gesprek' is en dat er 'verschillende oplossingen' mogelijk zijn.

  1. Angela Schijf voetbalt met jeugd in Roosendaal
    Play

    Angela Schijf voetbalt met jeugd in Roosendaal

    Actrice en ambassadrice Angela Schijf van stichting Het Vergeten Kind opende maandagmiddag de fonkelnieuwe ontspanningstuin van jeugdzorginstelling Juzt De Driekant in Roosendaal. De Lions Club heeft met tal van acties 30.000 euro op gehaald voor de realisatie van de tuin. De stenen tuin is veranderd in een plek waar kinderen uit de instelling kunnen spelen, maar ook rustig kunnen zitten en kletsen. Schijf, die donderdag nog de Zilveren Televizier-Ster Actrice voor haar rol in Flikken Maastricht won, probeerde alles gelijk uit met de kinderen.