Onderzoek naar dode vrouw duurt tot maandag: 'Het kost tijd om de doodsoorzaak goed vast te stellen'

UPDATEOSSENDRECHT - Er is een dode vrouw gevonden in haar woning in aan het Putsmolentje in Ossendrecht. De politie heeft een man aangehouden in de woning. Het onderzoek naar de toedracht duurt nog het hele weekend.

De melding kwam rond 15.00 uur binnen. Hulpdiensten snelden naar de woning, maar de hulp bleek te laat. De politie onderzoekt de doodsoorzaak van de vrouw en de identiteit van beide betrokkenen. 

De omgeving is afgezet door de politie. Er worden mensen verhoord. Verder wordt een sporenonderzoek ingesteld. Het volledige onderzoek duurt nog het hele weekend, meldt de politie.

Volgens buurtbewoners woonden er verschillende mensen in het huis de afgelopen jaren en was er weinig contact. Het om Poolse arbeidsmigranten die bij de lokale betonfabriek werken, laat een buurtbewoner weten. Dat heeft de politie nog niet bevestigd. 

Buurman

De buurman van Putsmolentje 10 was een rondje wandelen in het bos. ,,Toen ik terug kwam stond alles vol", zegt hij. ,,Dit is niet leuk. Ik weet niet wat er is gebeurd en de politie zegt niks." Hij zegt de buren niet te kennen. ,,Het zijn allemaal vrijstaande huizen hier."

Lichaam nog in woning aanwezig

De woordvoerder van de politie zegt dat de overleden vrouw nog altijd in de woning is. ,,Daarom mag er niemand op de plaats delict komen. We willen het onderzoek goed kunnen.'' Definitieve identificatie kan plaatsvinden als het lichaam is overgebracht naar een mortuarium. 

Familie ongerust

De familie meldde zich zaterdagavond ongerust bij de woning aan Putsmolentje. De politie houdt het er op dat er meerdere mensen in het pand woonden. ,,We onderzoeken wie.'' De bewoner die is aangehouden zit nog vast. Over de doodsoorzaak zegt de politie dat ze opties openhoudt. ,,Het kost tijd om dit goed vast te stellen.''

Volledig scherm
De politie doet nu sporenonderzoek in de woning waar de dode vrouw is gevonden. © Toby de Kort
Volledig scherm
Zaterdagmiddag werd in een woning aan het Putsmolentje een dode vrouw gevonden. In de woning werd een man aangehouden. © Toby de Kort
Volledig scherm
Er is een dode vrouw gevonden in haar woning aan het Putsmolentje in Ossendrecht. De politie heeft een man aangehouden in de woning. © Getty Images/iStockphoto
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement