Onderscheiding Eric Adriaensen

Rucphen - Op de plek waar hij al vele jaren actief is als vrijwilliger, is Eric Adriaensen uit Rucphen zaterdag benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de onderscheiding in jeugdhuis De Louwen van burgemeester Marjolein van der Meer Mohr.

Adriaensen begon zijn activiteiten in 1976 in de werkgroep die kindervakantiewerk organiseert. Door zijn inzet is dat uitgegroeid tot een enorm succes. Er worden spellen verzonnen en uitgewerkt, er wordt een film opgenomen en een toneelstuk geschreven. Eric Adriaensen is de drijvende kracht achter de dit alles. Hij is zeer creatief en weet ook andere mensen enthousiast te maken. 

Van 1977 tot 2010 was Adriaensen ook aangesloten bij de werkgroep Maatschappelijke Activiteiten. Verder maakte hij twintig jaar deel uit van de P.B. Stichting, de organisatie die destijds sociaal-culturele accommodaties in de gemeente Rucphen exploiteerde. In 2011 trad Adriaensen toe tot het bestuur van SKW Rucphen. En nu zit hij in het bestuur van de nieuwe stichting Agora. Hoewel zijn interesse met name uitgaat naar de jeugd, heeft hij ook op andere terreinen een belangrijke inbreng. In het dagelijks leven is hij docent aan een basisschool in Bergen op Zoom.