Volledig scherm
Maandagmorgen begon voor een vijftigtal ondernemers de werkweek met een ontbijt tussen de vliegtuigen in. © peter van trijen/pix4profs

Ondernemersontbijt in Vliegend Museum Seppe

BOSSCHENHOOFD - Een vliegende start van de week voor Halderbergse ondernemers uit Halderberge. Na eerder het gemeentehuis en het Markland College was het vierde ondernemersontbijt maandag in het Vliegend Museum Seppe. 

Een veertigtal ondernemers begon de werkweek met een stevig ontbijt, aangeboden door hotel De Reiskoffer even verderop in Bosschenhoofd. Het college van de gemeente Halderberge legde  en wethouder economische zaken Thomas Melisse sprak de groep toe. Hij betrok de bedrijvencontactfunctionaris José Besters nadrukkelijk in zijn speech. Ze is namelijk één van de drie kandidaten voor de titel Beste Economisch Ambtenaar 2019. De wethouder haalde de jury-omschrijving aan van Besters: ‘Sluwe strateeg, een tactische tovenaar en sensationeel operationeel kanon.’ Melisse voegde eraan toe dat als ondernemers nu nog ontevreden zijn over de service van Halderberge ze alleen nog bij twee andere gemeenten terecht kunnen, waar mogelijk een nog beter ambtenaar huist.

Airparc Seppe

Daartoe moeten Besters en het gemeentebestuur tot 21 november wachten, de Nationale Dag van Economische zaken. Dan wordt de winnaar bekend gemaakt. Het ondernemersontbijt is een initiatief van de gemeente in samenwerking met de Ondernemerskring, Economische Koepel en Toeristisch Platform. Voor de gelegenheid waren ook de nieuwe ondernemers van Airparc Seppe uitgenodigd om alvast kennis te maken met hun nieuwe omgeving. Vertegenwoordigers van Orange Aircraft, Ampyx Power, Your Business Online en Defenture lieten zich de broodjes goed smaken.

In het netwerken waren ook de mensen van het Werkplein aanwezig. Melisse: ,,Voor nieuwkomers in onze gemeente prettig om zo de eerste contacten te leggen bij hun eventuele zoektocht naar geschikt personeel.‘’

  1. Kroniek van bevrijding West-Brabant nu in boekvorm
‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’
    PREMIUM

    Kroniek van bevrijding West-Bra­bant nu in boekvorm ‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’

    WEST BRABANT - Een kroniek van de bevrijding van West-Brabant, van dag tot dag. Niet eerder bracht deze krant zo'n gedetailleerde reconstructie als afgelopen najaar. Vanaf 1 oktober, de dag dat de Poolse bevrijders Baarle-Nassau binnen kwamen tot 9 november toen de laatste Duitse bezetters zich overgaven in Moerdijk. Journalist Henk van Ingen (48) dook in de archieven, trok zich terug in een vakantiehuis en schreef in 36 afleveringen hoe West-Brabant onder het juk van de Nazi's vandaan kwam. De verhalen werden 'gevreten’. Auteur Van Ingen kreeg voortdurend de vraag of er geen boekje van te maken valt.