Volledig scherm
20180516 - Roosendaal - Foto: Tonny Presser/Pix4Profs - Lidl Kroeven © Tonny Presser © 2018

Ondernemers De Kroeven in verzet tegen uitbreiding Lidl

ROOSENDAAL - De geplande uitbreiding van de Lidl-supermarkt aan de President Kennedylaan zet kwaad bloed bij andere ondernemers in dat winkelcentrum. 

Volgens hen moet alles wijken voor de uitbreiding van de grootste winkel in het complex, terwijl zij liever zien dat hele winkelcentrum eens onder de loep genomen wordt. 

,,Waarom niet de complete infrastructuur van het winkelcentrum in één keer aanpakken? Het is nu al vechten voor een parkeerplek en het verkeer stroomt al slecht door'', zegt Pascal van Nunen, interim-voorzitter van winkeliersvereniging De Kroeven. ,,Daarbij worden door die puist andere winkels slechter zichtbaar worden, het gaat ten koste van onze klandizie.'' Hij kondigt aan samen met minstens twee andere ondernemers (waaronder 't Bakkertje) bezwaar aan te gaan tekenen tegen de plannen. Een medewerker van 't Bakkertje bevestigt dat, maar verwijst verder naar de winkeliersvereniging.

Uitbreiding

Quote

Door die puist worden andere winkels slechter zichtbaar, het gaat ten koste van onze klandizie

Pascal van Nunen, Winkeliersvereniging De Kroeven

Lidl wil de vestiging in De Kroeven flink uitbreiden. Dat blijkt uit antwoorden op vragen van politieke partij VLP, die wethouder Cees Lok vroeg naar de plannen van het concern. Lok bevestigt dat Lidl begin vorige maand een vergunning heeft aangevraagd. 

Daarin staat dat Lidl de naastgelegen voormalige drogisterij bij de winkel wil trekken, maar Lidl wil ook aan de voorkant uitbreiden. De onderneming wil het stuk van de luifel (zo'n vijf meter diep) ook onderdeel van de winkel maken. Volgens Van Nunen alles bij elkaar een uitbreiding van tussen de 300 en 400 vierkante meter. Tenslotte moet ook het laad- en losplateau aan de achterkant onder handen genomen worden. Dat moet groter worden en afgezet met een hekwerk. Wanneer dit alles moet gebeuren, is onduidelijk. Meer wil de gemeente voorlopig niet over de zaak kwijt, die verwijst naar Lidl. Lidl is tot nu toe niet in de gelegenheid om te reageren.

De plannen zijn overigens niet nieuw, benadrukt Van Nunen. Er wordt volgens hem al jaren over gesproken. Volgens Van Nunen zijn de plannen in een stroomversnelling gekomen, nadat Lidl eigenaar van het winkelpand en de naastgelegen drogisterij is geworden. Daarvoor waren die twee zaken eigendom van investeringsmaatschappij Annexum. De rest van het winkelcomplex valt onder wooncorporatie Alwel. 

Verkeer

Quote

Nu loopt het verkeer al vaak vast, omdat het verkeer vanuit twee richtingen de parking op komt

Opnieuw Van Nunen, Winkeliersvereniging De Kroeven

Van Nunen: ,,Uitbreiden van de Lidl vinden we prima, daar gaat het winkelcentrum vast en zeker op vooruit. Maar dan wel goed. Dat betekent ook kijken naar de infrastructuur.'' Van Nunen denkt daarbij hardop aan het instellen van eenrichtingsverkeer voor de deur van de winkels.  ,,Nu loopt het verkeer al vaak vast, omdat het verkeer vanuit twee richtingen de parking op komt.'' 

Ook het parkeren zelf moet volgens hem onder de loep genomen worden. De uitbreiding aan de voorkant gaat ten koste van een aantal van de ongeveer 50 parkeerplaatsen. Lidl neem de kosten voor de aanleg van negen extra parkeerplekken op zich, maar daarmee is het winkelcentrum er nog niet. Van Nunen,,Dat probleem wordt met die vernieuwde winkel juist alleen maar groter.'' Van Nunen hoopt dat er gekeken kan worden naar een extra parking op het veld bij de kerk, aan de overkant van de Kennedylaan. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement