Volledig scherm
Klanten parkeren hun auto's op de opritten van bewoners en blokkeren de stoep. foto barro wijkmans

Omwonenden tekenen voor vertrek Poolse supermarkt Roosendaal

ROOSENDAAL - Buren van de Poolse supermarkt aan de Gastelseweg in Roosendaal willen dat de winkel daar verdwijnt. Ze zijn de steeds verder toenemende overlast van de klanten van de winkel helemaal beu.

Burgemeester Jacques Niederer heeft per mail een brief met die vraag gekregen, ondertekend door 48 huishoudens van de Gastelseweg en de zijstraat Jacob van Heemskerckstraat.

Volgens hen is de supermarkt Swojska Chata daar illegaal gevestigd, wat eerder door de gemeente is tegengesproken. Burgemeester Jacques Niederer laat via een voorlichter weten geen reactie te willen geven op de brief.

Wel bevestigt hij deze ontvangen te hebben, maar 'omdat de brief nog in behandeling is, kunnen we er nu inhoudelijk niet op ingaan'.

De grootste overlast die wordt ervaren is het wildparkeren in de straten. "Maar ook op onze eigen opritten en voor de ingang van onze garages", klaagt overbuurman Barro Wijkmans die tegen de tweehonderd foto's van overtredingen heeft gestuurd naar de gemeente.

  1. Beslag op vijf auto's bij actie op camping in Schijf

    Beslag op vijf auto's bij actie op camping in Schijf

    SCHIJF - Een actie met groot vertoon op camping De Witte Plas in Schijf, dinsdag. Geen woord van onvrede echter over het gemeenschappelijke optreden van gemeente, politie, belastingdienst, GGD West-Brabant en vreemdelingenpolitie. Een van de beheerders noemt het zelfs ‘prima’ dat opnieuw een stevige controle is uitgevoerd. ,,Een Fort Oranje II is dit zeker niet’’, verzekert burgemeester Marjolein van der Meer Mohr van Rucphen. ,,Dat willen we niet en dat wordt het niet.’’