Omwonenden tegen
komst van TV Rico

St. Willebrord - Omwonenden zien het niet zitten dat tennisvereniging Rico een nieuw sportpark krijgt aan de noordkant van de Vosdonkseweg die grens aan de Noorderstraat. De bewoners vrezen onder meer overlast van de lichtmasten die te dicht bij hun woningen zou komen te staan.

De bewoners vinden ook dat TV Rico moet inzetten op een nieuwe lokatie aan de Rucphense Binnentuin, waar plannen zijn voor meer nieuwe sportvoorzieningen. Dat is amper een kilometer verder. Maar TV Rico heeft aangegeven niet naar die plek te willen omdat het een lokale vereniging is met leden uit St. Willebrord en Sprundel.

TV Rico heeft nu nog buitenbanen bij de gelijknamige tennishal die tot juli in gebruik is en daarna wordt gesloopt om de aanleg van een nieuwe rondweg mogelijk te maken. 

Tegenover de huidige lokatie van de tennisclub had de gemeente nog een stuk grond. Om de verhuizing van de tennisverening naar die plek te realiseren, heeft de gemeente onlangs extra grond aangekocht die nog eigendom was van de Rabobank.

Maar de omwonenden zien niks in een nieuw tennispark aan de andere kant van de rotonde en laten nu al weten dat zij zich daar tot het uiterste tegen zullen verzetten. 

  1. West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    BREDA - De krapte op de arbeidsmarkt neemt sterk toe. Dat blijkt uit cijfers van het UWV in West-Brabant. Het aantal WW-uitkeringen daalde in een jaar tijd met 17 procent. Volgens het UWV blijft de groeiende vraag naar personeel niet langer beperkt tot de ict- en technische beroepen, maar komen daar tal van andere beroepen bij. Er is ook een alsmaar grotere vraag naar hoveniers, koks, schoonmakers, horecamedewerkers, bus- en vrachtwagenchauffeurs.