Volledig scherm
Herinneringen ophalen op de nostalgische kermis in Roosendaal © Foto Alfred de Bruin

Nostalgische kermis keert definitief terug in Roosendaal

ROOSENDAAL - Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is de kogel dan echt door de kerk: Roosendaal krijgt ook in 2019 een nostalgische kermis. Dat heeft het Roosendaalse college van burgemeester en wethouders besloten. De eerste editie van enkele weken geleden was een dermate succes, dat de gemeente van de nostalgische kermis een jaarlijks terugkerend evenement wil maken. 

Wethouder Cees Lok: ,,Het zou mooi zijn als de Markt, de Bloemenmarkt en het Tongerloplein rond Pasen opnieuw het middelpunt zijn van het vertier van weleer. Ik reken weer op een groot aantal historische kermisattracties, zoals de zweefmolen en oude draaimolens en natuurlijk ook de vrolijke klanken van een draaiorgel. Ook de spiegeltent zien we weer graag terugkomen, waarin weer bijzondere activiteiten georganiseerd kunnen worden.'' 

Enthousiasme

De mededeling dat de kermis definitief terug zou keren, leek slechts een kwestie van tijd. Eerder liet de Stichting Roosendaal 750 jaar al weten daar wel oren naar te hebben. Naderhand klom ook de PvdA in de pen om te pleiten voor een herhaling. Het college gaf toen al te kennen daar ook wel oren naar te hebben.

Over de exacte datum en de invulling van de kermis verwacht de gemeente begin 2019 meer duidelijkheid over te geven. 

  1. Nieuw college Halderberge wil samen vooruit, met de nadruk op samen

    Nieuw college Halderber­ge wil samen vooruit, met de nadruk op samen

    OUD GASTEL - Hoewel de drie beoogde wethouders voor Halderberge dinsdag het concept raadsprogramma presenteerden, ligt alles nog open. Het trio Thomas Melisse (VVD), Jan Mollen (Lokaal Halderberge) en Hans Wierikx (WOS) streeft namelijk niet alleen naar raadsbrede steun voor haar plannen, iedere ingezetene mag ook zijn of haar zegje doen. Dat kan op een openbare raadsbijeenkomst op 8 mei, waar inwoners, ondernemers, verenigingen en instellingen kunnen reageren op het raadsprogramma.

poll

De nostalgische kermis in Roosendaal mag een jaarlijkse traditie worden

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
2303 stemmen