Volledig scherm
Herinneringen ophalen op de nostalgische kermis in Roosendaal © Foto Alfred de Bruin

Nostalgische kermis keert definitief terug in Roosendaal

ROOSENDAAL - Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is de kogel dan echt door de kerk: Roosendaal krijgt ook in 2019 een nostalgische kermis. Dat heeft het Roosendaalse college van burgemeester en wethouders besloten. De eerste editie van enkele weken geleden was een dermate succes, dat de gemeente van de nostalgische kermis een jaarlijks terugkerend evenement wil maken. 

Wethouder Cees Lok: ,,Het zou mooi zijn als de Markt, de Bloemenmarkt en het Tongerloplein rond Pasen opnieuw het middelpunt zijn van het vertier van weleer. Ik reken weer op een groot aantal historische kermisattracties, zoals de zweefmolen en oude draaimolens en natuurlijk ook de vrolijke klanken van een draaiorgel. Ook de spiegeltent zien we weer graag terugkomen, waarin weer bijzondere activiteiten georganiseerd kunnen worden.'' 

Enthousiasme

De mededeling dat de kermis definitief terug zou keren, leek slechts een kwestie van tijd. Eerder liet de Stichting Roosendaal 750 jaar al weten daar wel oren naar te hebben. Naderhand klom ook de PvdA in de pen om te pleiten voor een herhaling. Het college gaf toen al te kennen daar ook wel oren naar te hebben.

Over de exacte datum en de invulling van de kermis verwacht de gemeente begin 2019 meer duidelijkheid over te geven. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Invallen in drugspanden West-Brabant zijn opmaat voor meer: OM voorspelt tientallen interventies

    Invallen in drugspan­den West-Bra­bant zijn opmaat voor meer: OM voorspelt tientallen interven­ties

    RUCPHEN/STANDDAARBUITEN - Overheidsdiensten zijn maandag in Zuid-Nederland begonnen met een gezamenlijke actie tegen ondermijning in het buitengebied. Een van de eerste successen was de vondst 's middags in Standdaarbuiten van een opslagloods met duizenden liters grondstoffen voor synthetische drugs, zoals xtc en amfetamine. Voor de rest van de week worden nog tientallen acties aangekondigd.

poll

Burgemeester Niederer heeft gelijk, te vaak klagen over arbeidsmigranten werkt averechts.

Burgemeester Niederer heeft gelijk, te vaak klagen over arbeidsmigranten werkt averechts.

  • Eens (19%)
  • Oneens (81%)
2300 stemmen