Volledig scherm
Bewakingsbeelden uit Oudenbosch: twee mannen die even naar binnen lijken te kijken. © Politie Zeeland-West-Brabant

Nog verschillende getuigen Oudenbossche kluisjesroof gezocht

OUDENBOSCH - De daders van de kluisjesroof In Oudenbosch zijn nog altijd niet gevonden, maar de politie denkt dat er nog verschillende getuigen zijn die nieuw licht op de zaak kunnen werpen. Dat is maandagavond bekendgemaakt in het opsporingsprogramma Bureau Brabant.

Bij de kluisjesroof in de Rabobank zijn de dieven vermoedelijk in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 maart binnengedrongen. Ze bleven 24 uur binnen en verdwenen met een buit die op miljoenen wordt geraamd. De recherche houdt er rekening mee dat zij hulp hebben gehad van twee inmiddels aangehouden beveiligers.

Manier van bewegen

De politie toonde maandagavond bewakingsbeelden met de daders. Hoewel de overvallers onherkenbaar bleven, bestaat verwachting dat ze aan hun manier van bewegen kerkend kunnen worden. Ook wil de politie in contact komen met een fietser die vrijdag rond één uur het bankgebouw passeerde.

Bovendien tonen de bewakingsbeelden twee mannen die in de bewuste nacht even naar binnen lijken te kijken en vervolgens enkele minuten bij de pinautomaat staan. Ook met hen wil de politie praten. 

Vluchtwagen

Dat geldt evenzeer voor de bestuurder van een grijze Seat die op de video’s staat. Wie een verdachte auto in de buurt van de bank heeft gezien kan zich ook melden. De politie denkt dat zijn gedurende de roof een vluchtwagen op het parkeerterrein heeft klaargestaan.